Mutfakta aşçı mı var?

Aşçı Haydar Mete’nin tarifiyle yapacağınız fırında hindi ile unutulmaz bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz

25 Aralık 2014 - 15:09
 Aşçı Haydar Mete’nin tarifiyle yapacağınız fırında hindi ile unutulmaz bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Khalkedon Restoranı baş aşçısı Haydar Mete, görüntüsü ve lezzetiyle yılbaşı sofranızı süsleyecek özel bir hindi tarifi verdi.
23 yıllık aşçı Haydar Mete’nin spesiyal yemeği Fırında hindi; özel sosu ve iç pilavıyla konuklarınıza unutulmaz bir ziyafet sunacak.
Sosun hazırlanışı
Yemeğin sosu için bir yemek kaşığı tatlı biber salçası, 2 adet rendelenmiş domates, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş bir havuç, rendelenmiş yarım portakal kabuğu, rendelenmiş bir çay kaşığı limon kabuğu, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 3 adet felsefen yaprağı, 1 su bardağı ayçiçeği yağı, 1 tatlı kaşığı tatlı renkli biber, 2 diş sarımsak, çeyrek soğan, yeteri kadar tuz. Sos malzemeleri bir kapta karıştırıldıktan sonra temizlenip hazırlanmış yaklaşık 4 kilogramlık bütün hindinin iç ve dışına sos karışımı yedirilerek sürülüyor. Hindi poşetine yerleştirilen hindi, 180 derecede 1-1,5 saat kadar pişiriliyor.
İç pilavı hazırlanışı
Fırında hindinin olmazsa olmazı iç pilavı. İç pilavı için 1 kg. baldo pirinç, 500 gr. kestane, 250 gr. kuş üzümü, 200 gr. çam fıstığı, 500 gr. kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tarçın, bir tatlı kaşığı karabiber, bir yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı ayçiçek yağı, iki tutam kuru nane ve yeterli miktarda su ile pilav hazırlanıyor.
Görünüşün güzel olması için hazırlanan pilav, fırın tepsisinin içerisinde pişmiş olan hindinin içine yerleştiriliyor. Kalan pilav, hindinin etrafına yerleştirildikten sonra renkli biberlerle süsleniyor. Fırında 5 dakika kadar daha bekletilen nar gibi hindi servise hazır, afiyet olsun...

ARŞİV