Mutfaktan çıkan 1 oyun 1 atölye

Bu hafta sonu Kadıköy’de sahnelenecek bir oyun ve düzenlenecek bir atölye ‘mutfak’tan sesleniyor

18 Mart 2016 - 10:06
Bu hafta sonu Kadıköy’de sahnelenecek bir oyun ve düzenlenecek bir atölye ‘mutfak’tan sesleniyor

Kadro Pa, beşinci yılını yeni bir oyunla kutluyor: “Macbeth Mutfakta”. William Shakespeare'in eserinden Simge Günsan’ın uyarladığı oyunla ilgili şunlar söylenmiş:
“Bir intikam yemeği tarifi… Macbeth’in kalbinin karanlıklarına yaptığın yolculukta gördüğün şey; Acı mı? Nefret mi Korku mu? Hangisi olacak? Acaba adaletin yerine geldiğini mi düşüneceksin? Bir dahaki soğan doğramanda acı deneyimlerin geçecek mi aklından? Duyduğun kehanetler bir cinayet getirecek mi ardından? Oyun sonunda menemene ekmek banabilecek misin? Macbeth'in mutfağında ölecek miyiz yoksa?” 19 Mart Cumartesi 20.00’de Kadıköy Theatron’da izleyiciyle buluşacak oyunun biletleri 20-30 TL arasında. Kadıköy Theatron, Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:64’te.

VEGANLAR İÇİN YUMURTA
Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları’ndan Beril Köroğlu ve Tuğçe Mirza eşliğinde “Vegan Mutfakta Yumurta Alternatifleri” başlıklı bir atölye çalışması düzenlenecek.
Yumurtanın hamur işlerindeki işlevi ve amacına yönelik alternatif seçimi, yumurtanın bağlayıcılığını elde etme, yumurta alternatifi olarak kullanılacak malzemelerin yerine göre kullanım oranlarının anlatılacağı atölyede, Pancake, Brownie, Mayonez, Doğum günü pastası, Yulaflı meyveli kurabiye ve Muffin yapımı, uygulamalı olarak gösterilecek. Tüm malzemelerin karşılanacağı atölyenin ücreti 35 TL ve 16 kişiyle sınırlı. 20 Mart Pazar 13.00-18.00 arasındaki Mutfak Atölyesi, Yeldeğirmeni Karakolhane Caddesi’ndeki Tight Aggressive’de. Kayıt ve sorularınız için iletişim: facebook.com/tightaggressiveknights

 


ARŞİV