Müziğe hizmet verenler ödüllendirildi

Türk Sanat Müziği’ne hizmet eden sanatçıları takdir etmek ve hizmetlerini ödüllendirmek amacı ile 2011 yılında Koro şeflerine, sonraki yıllarda besteci ve ses sanatçılarına “Türk Sanat Müziği’ne...

29 Mart 2011 - 10:44

Türk Sanat Müziği’ne hizmet eden sanatçıları takdir etmek ve hizmetlerini ödüllendirmek amacı ile 2011 yılında Koro şeflerine, sonraki yıllarda besteci ve ses sanatçılarına “Türk Sanat Müziği’ne Hizmet Ödülleri” vermeyi planlayan Bölge Hastanesi, 15 Mart Salı günü Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir tören ile 13 koro şefine ödül verdi. Ödül alan sekiz koro şefinin Kadıköy’den olması dikkat çekiciydi. 13 şeften üçüne, uzun yıllar Türk Müziğine verdikleri emeklerden dolayı üstün hizmet ödülü verilirken, diğer şefler de özel hizmet ödülü ile ödüllendirildi. Bölge Hastanesi Korosunun, şef Pınar Yalçın yönetimindeki konserinin ardından ödül törenine geçildi.
Kadıköy Belediyesi gönüllü koro şeflerinden tanınmış tambur sanatçısı Sadun Aksüt, Dr. Abidin Gerçeker ile Kadıköylü bestekâr ve eski koro şeflerinden Zeynettin Maraş üstün hizmet ödülü alırlarken, Kültür Bakanlığı Devlet Korosu ses sanatçısı Recep Alper Çevirel, TRT Ses sanatçısı İnci Yaman, Kültür Bakanlığı Devlet Korosu ses sanatçısı, Erdem Özgen ile Kadıköy’deki Gülinaz Musiki Topluluğu koro şefi Gürsel Mercanlı, Örnekal Musiki Topluluğu şefi TRT ses sanatçısı Mehmet Özkaya, ses sanatçısı Nisa Gürtuna ile Tıp bayramı nedeni ile doktor sanatçı ve koro şeflerinden Dr. Adnan Çoban, Dr.Arif Şanlı ve Dr.Hüseyin Balkancı’ya da Türk Müziğine Hizmet ödülleri verildi.
Töreni, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu ile Bölge Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy birlikte sundu.  


ARŞİV