Müziğin ‘Yoldaş'ına veda…

“Sultan-ı Yegâh” şarkısı gibi çok sayıda unutulmaz eserin bestecisi olarak ün yapan Ergüder Yoldaş (76), 25 Ocak günü hayatını kaybetti.

28 Ocak 2016 - 12:37
“Sultan-ı Yegâh” şarkısı gibi çok sayıda unutulmaz eserin bestecisi olarak ün yapan Ergüder Yoldaş (76),  25 Ocak günü hayatını kaybetti. Yoldaş bir süredir hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.
6 Haziran 1939’da doğan Yoldaş, 70 ve 80’li yılların çok önemli bestecisi oldu. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı. 1981’de bestelediği, eşi Nur Yoldaş’ın seslendirdiği Attila İlhan’ın şiiri Sultan-ı Yegâh 45’liğiyle Türk popunda çığır açtı. 1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada’da inzivada yaşamayı seçti. Son olarak İzmir’de kız kardeşinin yanına yerleşmişti.
Ergüder Yoldaş, bir dönem Kadıköy’de de yaşamıştı. 2002’de verdiği bir röportaja göre, Kızıltoprak’ta, demiryoluna paralel bir sokakta, İÜ Konservatuvarı Öğretim Üyesi İlknur Açıkel’in evinde 1 buçuk yıllık uzun bir misafirliği olmuştu.
Yoldaş, röportajda “Çalışmak, müziğe devam etmek, yeni eserler hazırlamak…
Bunun dışında fazla bir şey düşünemiyorum. Yesterday; dün-bugün-yarın anlamına gelen bir sözcüktür. Dün ne yaptığıma bakarak bugün ne yaptığımı çözümleyebilirim ama yarın için söylenecekleri düşünmek gerekiyor. Çünkü somut bir şey yok. Bunun için somutlamaya çalışıyorum: Konserler vermek…” demişti.

ARŞİV