Müzik dolu günler

Müzik Gönüllüleri, 2 önemli konsere imza attı.

12 Mayıs 2011 - 13:50

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 4 Mayıs 2011’de Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Anılar ve Müzik - 53”’ programının konuğu Sarıyer Eski Belediye Başkan Yardımcısı Bestekar Dursun Karaca oldu. Yapım ve yönetimi Nesibe Müsevitoğlu tarafından yapılan Karaca hakkındaki belgeselin gösterildiği programda, bestecinin sanatı ve hayatı ile ilgili bir sohbet gerçekleştirildi. Sayısız beste sahibi olan Karaca’nın eserlerini; Necla Yıldırım, Cevat Kondakçı, Şeyda Sevinçli, Ümit Öcal, Canan Koca, Vecdet Gürçay, Esra Turan, Gültekin Çilekar, Ali Rıza Göcen, Gürsel Mercanlı ve Gaye Aksu gibi çok sayıda ses sanatçısı yorumladı.
Geceye konuk olarak katılan Türk Sanat Müziğinin unutulmaz sesi Yaşar Özel, bestecinin iki eserini yorumlayarak büyük bir sürpriz yaptı. Tanınmış sanatçılar; Ud’da Osman Nuri Özpekel, Keman’da Aziz Şükrü Özoğuz, Klarnet’de Şükrü Kabacı, Kanun’da Onur Asım Şenocak, Ritm’de Serdar Pişiren saz ekibinde yer aldılar. Karaca'nın şefliğini yaptığı “ÇAYDEF TSM Korosu, Çayeli Vakfı Başkanı A. Fuat Albayrak, Çayeli Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz HÜSREV, ÇAYDEF Yönetim Kurulu Üyeleri de bestekarı bu önemli gecesinde yalnız bırakmadılar. Geceye konuk olarak aralarında edebiyatçı Tekin Gönenç, besteci söz yazarı Sami Derintuna, besteci Zeynettin Maraş, besteci Gündoğdu Duran, ses sanatçıları Selma Hepgül, Kartal Kaan, tiyatrocu Bora Ayanoğlu, yönetmen Yusuf Kurçenli, besteci Sinan Sipahi, söz yazarı Münire Aksaray ve sunucu Özer Öztekin'in de bulunduğu çok sayıda ünlü isim katıldı.

HEM ECZACI HEM BESTEKAR

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri 2 Mayıs akşamı da Eczacı Bestekar ve Ses Sanatçısı Cem Adalı’nın konserine evsahipliği yaptı. Kadıköy Evlendirme Salonu'ndaki konserde Adalı'nın eserlerini kendisinin yanı sıra, Reyhan Şeker, Funda Eyüboğlu ve Kadıköy Belediyesi Amatör Ses ve Beste yarışmaları birincilerinden Tayfun Atalan yorumladılar.Konser öncesindeki sohbette Adalı, Türk Müziğine duyduğu ilgi ve gelecekteki projeleri konusunda bilgi de TRT Repertuarı'na girmiş çok sayıda eseri bulunan Cem Adalı, bestelerinin makamlarından dolayı ''Romantik bestekar'' diye anılıyor.


ARŞİV