Müzik Gönüllüleri'nden konserler

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri organizasyonunda 1 Mart Salı akşamı, CKM Büyük Salon'da gerçekleştirilen Bariton Sedat Öztoprak ve Master Class Şan Sınıfı konseri Kadıköylüleri büyüledi.

15 Mart 2011 - 15:39

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri organizasyonunda 1 Mart Salı akşamı, CKM Büyük Salon'da gerçekleştirilen Bariton Sedat Öztoprak ve Master Class Şan Sınıfı konseri Kadıköylüleri büyüledi. Konserde Opera dünyasının genç sesleri bas Mehmet Tıknaz, tenor Ümit Türel, bariton Şahin Ekşioğlu, bas Onur Erolus, mezzo soprano Büte Noyanalpal, tenor Dinçer Gökçe, soprano Günay Acar, mezzo soprano Nesrin Gönüldağ, tenor Bülent Külekçi, piyanist Nursen Ugan’ın eşliğinde Mozart, Verdi, Bizet, Puccini, Tchaikovsky, Francesco, J.Offenbach, J.Massanet gibi ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan bir konser verdiler.Konser izleyicilerin büyük beğenisini kazandı ve sanatçılar defalarca ayakta alkışlandılar. Gecenin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, ''Sanatçılar böylesine güzel programlar gerçekleştirdikleri sürece belediye olarak bizler de sanata ve sanatçıya destek vermeye devam edeceğiz'' dedi. Program sonunda Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami Öztürk adına Sanatçıya bir teşekkür plaketi sunan Müsevitoğlu, her hafta pazartesi akşamları Büyük Kulüp’te de sanatçılar ile sanatseverleri buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Gece sanatçıların hep birlikte söyledikleri opera eserleri ile sona erdi.


ODA KOROSU KONSERİ
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Gönüllü Oda Korosu, 28 Şubat 2011 tarihinde Büyük Kulüp’te verdiği konser ile göz doldurdu. Şef Özcan Sönmez yönetiminde Caddebostan Kültür Merkezinde Gönüllü odasında çalışmalarını sürdüren koro, müzik öğretmenleri ve çok sesli müzikle ilgilenen çeşitli meslek gruplarındaki kişilerden oluşmuş. Çok sayıda koro festivallerine katılıp, dereceler almış olan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Oda Korosu, 2010 Yılında da Antalya Uluslar arası Koro Festivalinde kendi dalında 3. lük ödülü almış. Kadıköy Kültür Sanat Derneğinin Büyük Kulüp Konserleri kapsamında sahne alan koro, baroktan klasiğe, tangodan türküye değişen çok sesli olarak düzenlenmiş eserleri “a capella” olarak yorumladılar. Şef Özcan Sönmez, Türk koral müziğini oluşturmak amacı ile Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu’nun desteği ile kurulan koronun, uluslar arası festivallerden davet aldığını, ancak bütçe bulamadıkları için gidemediklerini ifade etti. Bütçe bulabildikleri takdirde bu festivallere katılmak istediklerini ifade eden Sönmez, sponsor arayışlarının sürdüğünü, sanatseverlerin kendilerine destek olmalarını umut ettiklerini söyledi.


 


ARŞİV