Nazım Hikmet doğum gününde Kadıköy'de anıldı

Dünya şairi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 114. yılında şarkılarla ve şiirlerle Kadıköy’de anıldı

22 Ocak 2016 - 09:26
Dünya şairi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 114. yılında şarkılarla ve şiirlerle Kadıköy’de anıldı
 
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 15 Ocak Cuma günü saat 20.00’de usta şair için anma töreni düzenlendi.  Kemal Kocatürk Nazım Hikmet’in şiirlerini okudu. Didem ve Sinem Balık ise Hikmet’in şiirlerden bestelenen şarkıları seslendirdi. Kadıköy Belediyesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Kadıköylülerin ilgisi yoğundu.
Nazım Hikmet’in bilinen ve sevilen şiirleri usta sanatçı Kemal Kocatürk tarafından okundu. Kocatürk,  şairin “Tahir ile Zühre”  “Yatar Bursa Kalesinde”, “Ben İçeri Düştüğümden Beri” ve “Güneşi İçenlerin Türküsü” şiirlerini okudu. Kocatürk’ün büyük bir coşkuyla okuduğu “Güneşi İçenlerin Türküsü “şiiri uzun süre alkışlandı. Kocatürk, “Söylesene Vera, çocuklara sıkılan hangi kurşun kahpece değildir” dizelerini seslendirince salondaki herkes alkışlarla duygularını ifade etti.
Usta şair Nazım Hikmet 114. doğum yılında şarkılarla da anıldı. Opera Twins(Opera İkizleri) adıyla tanınan dünyanın birçok şehrinde ve festivallerde sahne alan Didem ve Sinem Balık kardeşler, usta şairin şiirlerinden bestelenen şarkıları yorumladı. “Karlı Kayın Ormanında” şarkısı salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından hep bir ağızdan okundu.  Gece, “Nazım Hikmet Memleket” şarkısı ile son buldu.


ARŞİV