Nazım Hikmet, Türkiye'nin çocuklarını kucakladı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklar, Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nda buluştu. Kadıköylü çocuklar, akranlarına “Hoşgeldiniz” konseri verdi.

23 Haziran 2016 - 16:19
Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklar, Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nda buluştu. Kadıköylü çocuklar, akranlarına “Hoşgeldiniz” konseri verdi. Çocuklar,
bol oksijenli bir ortamda, dolu dolu iki hafta geçirecek
 
Aysel KILIÇ
Türkiye’nin dört bir yanından 55 çocuk, Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nda buluştu. 20 Haziran’da, Büyükada’da Kartal Belediyesi’ne ait Ada-Kartal tesislerinde açılan kamp 12 gün sürecek. Kampa gelen çocuklar, bu süre içinde, rekabetsiz bir ortamda yeni şeyler öğrenmenin keyfini yaşayacak. Nazım Hikmet ve Dünya Şiir Antolojisi’nden seçilecek şairlerin eserleriyle tanışacak, okudukları üzerine düşünce geliştirme ve yazma becerilerini geliştirecek, tartışacak ve öğrendiklerini müzik, resim ve drama ile harmanlayacaklar. Kültür-sanat ve çevre atölyelerine katılacaklar, film ve belgesel izleyecekler. Kampın olmazsa olmazsıysa spor. Çocuklar, yüzme başta olmak üzere çeşitli spor aktiviteleriyle, oryantiring, ada içi gezi, müze ve foto safari etkinliklerine de katılacaklar.

ÇSM’DEN KARŞILAMA KONSERİ
Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nın açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yeşilin ve mavinin hakim olduğu Ada’ya gelen çocuklar, hem doğada olmanın hem de akranlarıyla tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Soma, Diyarbakır, Mersin gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Gençlik ve Çocuk Orkestrası karşıladı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi proje koordinatörü Yeşim Altınay koordinesinde düzenlenen “Hoşgeldiniz Konseri” misafir çocuklar ve açılışa gelen veliler tarafından büyük alkış aldı. Kadıköylü çocukların keyifli dinletisinin ardından, tüm çocuklar hep bir ağızdan şarkılar söyledi.

“RÜYALARIMIZ GERÇEKLEŞTİ”
Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı, Nazım Hikmet’in ailesini temsilen Gündüz Vassaf, Kartal Belediyesi, Adalar Vakfı ve Adalar Kent Konseyi ortaklığı ile düzenleniyor. Kampın açılışında konuşan organizatörler, yurdun dört bir yanından getirdikleri çocukları bir çatı altında görmekten duydukları mutluluğu dile getirdiler. Gündüz Vassaf, “Bu kampla rüyalarımız gerçekleşti” diye duygularını ifade derken; Adalar Kent Konseyi Başkanı Sinan Özbek de, Türkiye’nin en büyük şairi Nazım Hikmet adına düzenlenen kampın önemini vurguladı, “En büyük umudumuz bu kampın geleneksel hale gelmesidir. Çocuklar, büyük usta Nazım Hikmet’i bu kampla daha yakından tanıyacaklar” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞAİRİ”
Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan da konuşmasında Nazım Hikmet’i andı; “Onun ismini yaşatmak en önemli görevlerimizden biridir” dedi. Etkinliği izleyenler arasında Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç da vardı. Kürsüye davet edilen Aytaç, “Dünyanın en büyük şairleri denildiğinde akla Nazım Hikmet gelir. Nazım Hikmet, on yıllar boyunca ülkesine hasret, dünyanın en güzel şiirlerini yazdı. Kurtuluş Savaşı Destanı, onun ‘vatan haini’ suçlamasına en büyük cevaptır” diye konuştu. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi proje koordinatörü Yeşim Altınay da kampın önemini vurguladı: “Nazım Hikmet Kampı’nda bulunmak çok heyecan verici. Böyle bir yerde konser vermekten mutluyuz” dedi.


ARŞİV