Önce kent temizliği…

.Hafriyat kamyonları Kadıköy yollarına gelişigüzel çıkamayacak!

08 Ocak 2014 - 09:37
Çisem EREN
 
Gerek Bağdat Caddesi üzerinde gerekse Fikirtepe başta olmak üzere yaşanan kentsel dönüşüm sürecinde bina yıkım, yapım ve güçlendirme çalışmalarının yoğun yaşandığı Kadıköy’de inşaat çalışmaları dolayısıyla çevre kirliliğine bağlı olarak şikâyetler de artıyor. Vatandaşların şikâyetlerini değerlendiren Kadıköy Belediyesi, bu olumsuzlukları önlemek için bir dizi önlem aldı.
İnşaat faaliyetlerinin gelişigüzel şekilde icra edilirken, vatandaşların bundan en az düzeyde etkilenmesi için yeni uygulamalar getiren ve ruhsat verirken bunları şart koşan Kadıköy Belediyesi, yolların kirlenmesini önlemek amacı ile de parsel içerisinde, şantiye giriş-çıkışlarına, mıcır dökülmesi ve araç tekerleklerinin inşaat alanından yıkanmadan çıkmaması için müteahhit ve yapı denetim firmalarına yazılı tebligat gönderiyor. Çevrenin, özellikle sokak ve caddelerin inşaat atıklarıyla kirletilmemesi için tebligat gereğince mıntıka mühendisleri kontrol çalışmaları yapıyor. Kadıköy Belediyesi bu konudaki çalışmalarını yaklaşık iki haftadır sürdürüyor.

ÇEVRE SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN
Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yıkım ruhsatı verilirken müteahhit firmaya gönderilen yazılı tebligatta; özellikle binanın yıkımı esnasında yola, yaya kaldırımlarına ve komşu binalara zarar verilmemesi, taşıt ve yayaların gidiş-gelişi zorlaştırılmaması konularında uyarılar yapılıyor.
Ayrıca her türlü tehlikeyi önleyecek şekilde güvenlik önlemleri alınması, yıkılacak yapının bulunduğu parsel cephelerinin, en az bina yüksekliğinin yüzde 15’i kadar yükseklikte seyyar veya sabit paravan ile çevrilmesi gerekliliğine vurgu yapılırken,bu tür şikayetlerin yaşanmaması için belediyenin 444 55 22 nolu telefon numarasından çağrı merkezinin aranması gerekiyor.

ARŞİV