Üniversite sonunda ışığa kavuştu

Kampüs önüne trafik ışıklarının konulması kaza riskini azaltsa da sürücülerin de şehir içi hız sınırına dikkat etmesi gerekiyor.

15 Eylül 2011 - 13:47

Kampüs önüne trafik ışıklarının konulması kaza riskini azaltsa da sürücülerin de şehir içi hız sınırına dikkat etmesi gerekiyor.
Daha önce Gazete Kadıköy’ün iki defa gündeme getirdiği ancak yıllardır giderilemeyen trafik ışığı sorunu çözüldü. Marmara Üniversitesi’nin Göztepe’de bulunan merkez kampüsünün ana giriş kapısının önünde bulunan Ziverbey Caddesi’nde trafik ışıklarının bulunmaması yayaların hayatını tehlikeye sokuyordu.
Özellikle üniversite öğrencilerinin okula gelişlerde ve ders çıkışlarında evlerine gitmek için çok sık kullandığı caddede trafik ışığı bulunmaması, üstüne üstlük araçların da hızlı bir şekilde bölgeden geçiş yapmaları olası bir kazaya da davetiye çıkarıyordu. Gazetemizin de daha önceki sayılarında gündeme getirdiği konu, yetkililerin de dikkatini çekti ve bölgeye trafik ışıkları konuldu.
 

ŞEHİR İÇİ HIZ SINIRINA DİKKAT
Gazete olarak sözkonusu bölgede tekrar inceleme yaptık. Bölgedeki yaya güvenliğinin eskiye göre daha fazla sağlandığını gözledik. Ancak bazı sürücülerin bölgeden şehir içi hız sınırının üstünde seyrettikleri de gözlemlerimiz arasında dikkat çeken önemli bir unsur olarak yer aldı.
 

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV