Üniversiteli kadınlar geliyor

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Ağustos ayında dünyanın farklı ülkelerinden gelecek olan 500 üniversiteli kadını İstanbul'da ağırlayacak.

10 Ocak 2013 - 13:32
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Ağustos ayında dünyanın farklı ülkelerinden gelecek olan 500 üniversiteli kadını İstanbul'da ağırlayacak.
 
63 yıllık geçmişe sahip, kamu yararına faaliyet gösteren Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu’nun bir üyesi olan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Kadıköy Şubesi, 2013 yılına yeni projelerle giriyor.
TÜKD Kadıköy Şube Başkanı Hülya Yüksel, 2013 yılı Ağustos ayında Dünya Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (IFUW) üyelerinin İstanbul’da TÜKD evsahipliğinde ağırlanacağını belirterek, “Bu konferansa yaklaşık 500 üniversiteli kadın üyenin dünyanın farklı ülkelerinden katılması bekleniyor. 16-21 Ağustos 2013 tarihlerinde gerçekleşecek konferansta Kadıköy şubesi üyelerinin de aktif görev alması bekleniyor. Bunun için çalışmalarımız yoğun şekilde başladı bile” dedi. Yüksel, 2013 yılında yapmayı hedefledikleri diğer projeler hakkında başta Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk olmak üzere Kartal ve Ataşehir belediyeleri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
ÇOCUK GELİNLER
 
Kadıköy şubesinin bugüne dek gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında da genel bilgi veren Yüksel, “2011 yılının sonbaharında ‘Kadın Eğitim ve Destek Merkezi’mizi oluşturduk. Bu merkezde gönüllü hocalarımızın desteği ile kırsal kesimden gelen kadınlarımızın farklı alanlarda eğitilerek beceri kazanmaları ve el emeği ürünlerinin değerlendirilmesi sağlanıyor. Bugüne kadar 200 kadın merkezimizden yararlandı” dedi. Toplumun derin yarası olan “Kadına Yönelik Şiddet”, “Çocuk Gelinler” temaları 2012-13 yılları için tüm şubelerin ortak projeleri olduğunu, bu konularda toplumda farkındalık yaratmak ve hukuksal alanda düzenlemelerin yapılması için aktif olarak çalışmaların devam ettiğini anlatan Hülya Yüksel, şöyle devam etti: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ferhatpaşa Ataevi’nde, Validebağ Öğretmenevi’nde ve Daruşşafaka Yakacık Konukevi’nde kutlamalar yaptık. 23 Nisan’da Ferhatpaşa çocukları için resim yarışması düzenledik. Kazanan 3 resmin sahipleri ödüllendirdik, katılanları da sosyal geziye götürdük. Cumhuriyetimizin 89. yıl kutlamaları için Doğuş Üniversitesi ile sempozyum düzenledik. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Ataşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Kadıköy Şubesi üyemiz İnci Beşpınar ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen’in katılımıyla Cumhuriyet Bayramı Dostluk Yemeği yapıldı. Gecemizde Cumhuriyet'in ilan edildiği döneme ait giysilerin defilesi Doğuş Üniversitesi öğrencileri tarafından sunuldu. Öğretmenler Günü'nde KASEV Tuzla Öğretmen Evi konukları gönüllü müzisyenlerimiz ile ziyaret edildi.”

 
 

ARŞİV