Üniversiteye İnternet hızında kayıt

Üniversiteye kayıt internet teknolojisi sayesinde çile olmaktan çıktı.

04 Eylül 2014 - 15:05
 Üniversiteye kayıt internet teknolojisi sayesinde çile olmaktan çıktı.

 

 

Mustafa SÜRMELİ

Zorlu bir hazırlık sürecinin ardından üniversite sınavını kazanan öğrencilerin kayıt telaşı başladı. Yorucu olan kayıt süreci artık teknolojinin sunduğu imkânlarla kolaylaştı. Artık üniversite kayıtları E-Devlet kapısından yapılabiliyor. TÜRKSAT ve Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK), üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler için ilk kez bu yıl, e-kayıt uygulamasını 26 Ağustos 2014 tarihi itibariyle hayata geçirdi. Elektronik kayıt yöntemiyle öğrenci, bilgisayarının başına geçip, internet üzerinden kazandığı üniversiteye kaydını yaptırabiliyor. Şehir dışında veya yurt dışında bulunan öğrenciler için büyük kolaylık sağlayan bu sistem sayesinde, öğrenciler üniversiteye giderek tekrar kayıt yapmasına gerek kalmayacak, hem zamandan hem ekonomiden tasarruf edilmiş olacak.
Yeni kurulan devlet üniversitelerinden İstanbul Medeniyet Üniversitesi, bu yıl elektronik kayıt yöntemiyle öğrenci kaydı yapan ilk 32 üniversite arasında yer aldı. “Kayıtlar ile derslerin başlangıç tarihlerinin farklı olması sebebiyle şehir dışından kayda gelen öğrenciler derslerin başlamasına kadar geçen sürede çoğu zaman barınma sorunu yaşamaktaydılar. Öğrencilerin vakit ve emek kaybına uğramadan bulundukları yerden e-devlet üzerinden kayıt yaptırabilmeleri önemli bir gelişmedir” diyen Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bahir Çaylı, kayıtlarını e-devlet üzerinden gerçekleştiren öğrencilerin, kayıt sırasında aldıkları barkotlu çıktı ile gerekli belgeleri şahsen ilgili birime teslim ederek kayıt işlemlerini tamamladığını söyledi.
 
NASIL KAYIT OLUNABİLİYOR?
E-Devlet Şifresini PTT’lere kimliği ile birlikte şahsen başvurarak temin eden öğrenci elektronik kayıt yaptırmak için www.turkıye.gov.tr adresindeki ‘e-Hizmetler’ bölümünden ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında yer alan ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebiliyor. 

ARŞİV