Nuh Köklü cinayeti heykelleşti

Kadıköylü heykeltıraş İskender Giray, kartopu oynarken öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün heykelini yaptı

16 Nisan 2015 - 16:20

Erhan DEMİRTAŞ

Kadıköy Yeldeğirmeni’nde, kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen Nuh Köklü’nün anısına heykel yapıldı. İskender Giray tarafından yapılan heykel, Kadıköy Halitağa Caddesi ile Köklü’nün öldürüldüğü Karakolhane Caddesi’nin kesiştiği köşeye kondu. Olay anını simgeleyen heykelin açılışına Nuh Köklü’nün arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Ayrışma” adını taşıyan heykeli yapan İskender Giray, söyleyebileceği her şeyi yaptığı çalışma ile söylediğini ifade ederek, Köklü’nün öldürülmesini nefret cinayeti olarak tanımladığını belirtti. Toplumun bütün kesimlerinde bir ayrışma yaşandığını vurgulayan Giray, “Nuh Köklü iyi bir insandı. Ben de Kadıköylüyüm ve söylemek istediklerimi kendimce bu heykelle söylemeye çalıştım” diye konuştu.

Nuh Köklü’nün avukatı Nuriye Alsancak da dava hakkında kısa bir açıklama yaptı. Dava ile gelişmeleri basınla paylaştıklarını ifade eden Alsancak, “Bütün delilleri toplamaya çalışıyoruz. Tüm deliller toplandığında dava açılacak. Savcı bu konuda dosyayı hızlı yürütüyor” diye konuştu. Katil zanlının şu an tutuklu olduğu bilgisini veren Alsancak, cinayete karıştığı iddia edilen ikinci kişinin ise sanık olarak değil tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldığını söyledi.
Giray’ın yaptığı “Ayrışma” adlı heykel, cinayet anını anlatıyor. Hem Nuh Köklü’nün hem de saldırganın vücutlarının tek bir bedende yer aldığı çalışmada, köklerimizin aynı temele dayandığı ama farklı sebepler dolayısıyla ayrışma yaşadığımız anlatılmaya çalışılıyor.
Heykelde ayrıca zanlının kafası hapishane olarak simgelenirken, Nuh Köklü de elinde kartopu ile hapishanenin içinde yer alıyor.

ARŞİV