Nuh Köklü cinayetinde müebbet istendi

Cinayetine ilişkin davada savcı, sanık Serkan Azizoğlu hakkında müebbet hapis cezası istedi

19 Mayıs 2016 - 15:18
Geçtiğimiz yıl Yeldeğirmeni’nde bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayeti davasında sona gelindi. Savcı, Serkan Azizoğlu hakkında “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istedi, tutuksuz yargılanan sanık Nazım Coşanar’a ise beraat verilmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti, Sanık Azizoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatlara mütalaaya karşı savunmada bulunmak üzere süre verilmesini kararlaştırıldı. Duruşma 27 Mayıs Cuma gününe ertelendi.
13 Mayıs Cuma günü Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Azizoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Nuh Köklü’nün ailesi, arkadaşları ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da izledi. Mahkeme Heyeti Başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan sanık Serkan Azizoğlu’nun akıl sağılığının yerinde olduğu ve olay sırasında cezai sorumluğunun tam olduğuna dair rapor geldiğini söyledi.
Duruşma sonrası Nuh Köklü’nün avukatı Ümit Abanoz açıklama yaptı. Mütalaada belirtilen kararlara katıldıklarını ifade eden Abanoz, “Bu karar genel olarak bizi ve aileyi tatmin etmiştir. Önümüzdeki celsenin karar duruşması olmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Nuh Köklü’nün annesi Çiğdem Köklü ise “Hâkim ve savcılara güveniyorum. Ağır ceza almasını istiyorum” dedi.

ARŞİV