Nuh Köklü davası görüldü

Gazeteci Nuh Köklü cinayeti davasının ilk duruşması 6 Ağustos Perşembe günü görüldü.

13 Ağustos 2015 - 18:07
Kadıköy Yeldeğirmeni’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken, esnaf Serkan Azizoğlu’nun bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Nuh Köklü cinayeti davasının ilk duruşması 6 Ağustos Perşembe günü görüldü. İstanbul Anadolu 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ve cinayete yardım ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Nazım Coşanar hazır bulundu.

“BIÇAĞIN ÜZERİNE DÜŞTÜ”
“Kasten adam öldürme, silahla kasten öldürmeye teşebbüs ve hakaret” suçlarından hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Serkan Azizoğlu, “Karakol ifadesini okumadan imzaladım, avukat imzalattı. Elimdeki bıçağı ben saplamadım, maktul bıçağın üzerine düştü” sözleriyle kendini savundu. Azizoğlu’na yardım ettiği iddia edilen Nazım Coşanar ise Serkan Azizoğlu’nu tanımadığını, kavgayı ayırmak için olay yerinde bulunduğunu söyledi.
Duruşma sonunda Serkan Azizoğlu’nun tutukluğunun devamına, bir sonraki duruşmanın ise 21 Ekim Çarşamba günü yapılmasına karar verildi. Sanığın epilepsi hastası olduğu iddiaları üzerine, hastalığın tespiti için Adli Tıp raporunun aldırılmasına karar verildi. Sanık avukatının CD’lerin TÜBİTAK tarafından incelenmesi talebi ise reddedildi.

CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP
“Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen sanık Serkan Azizoğlu’nun abisi Barış Azizoğlu’nun, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdiği ortaya çıktı. Gazeteci Nuh Köklü’yü “AKP karşıtı” ve “Gezici” olarak tanımlayan Barış Azizoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım isteyerek, Kasımpaşa tarikatlarından birine bağlı olduğunu da belirtiyor. Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Ümit Abanuz, yargılamanın düzgün yürüdüğünü düşündüğünü söyleyerek, “Biz avukatlık yasası ve meslek kuralları çerçevesinde sürecin düzgün ilerlediğini düşünüyoruz. Bu cinayet bir nefret cinayetidir. Olay anına ait video görüntüleri bunu kanıtlıyor” diye konuştu.
Gazete Kadıköy’e konuşan Avukat Burak Eskici, ilk duruşmada usül olarak yargılamanın bittiğini 21 Ekim’de görülecek davada olay anına ait görsel sunum yapacaklarını söyledi. “Sanık Serkan Azizoğlu’nun sosyal medya paylaşımlarından olayın nefret cinayeti olduğunu anlıyoruz” diyen Eskici, Barış Azizoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektubun davayı etkilemeyeceğini de belirtti.
Bir dahaki duruşmada olay anına ait fotoğraf ve video görüntülerle görsel bir sunum yapacakları bilgisini veren Eskici şöyle konuştu: “Sanık Serkan Azizoğlu’nun karakoldaki ifadesi ile duruşmadaki ifadesi uyuşmuyor. Ama bizim elimizde olay anına ait video görüntüleri var. Azizoğlu’nun ifadelerini çürütebiliriz. Sanığın ifadelerinin uyuşmaması bizim için iyi bir şey. Mahkeme heyetinin adil bir karar vereceğini düşünüyoruz.” Bir dahaki duruşmada dinlenmeyen tanıkların dinleneceğini ifade eden Eskici, davanın üçüncü celsede karara bağlanmasını beklediklerini söyledi.


ARŞİV