Nuh Köklü davası yine ertelendi

Gazeteci Nuh Köklü’nün Kadıköy Yeldeğirmeni’nde kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin dava görüldü. Duruşma 18 Mart 2016 tarihine ertelendi

21 Ocak 2016 - 17:42
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy Yeldeğirmeni’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkânının camının kırılması sonucu bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu’nun “Kasten adam öldürmek”  suçundan yargılanmasına devam edildi.
20 Ocak Çarşamba günü Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Serkan Azizoğlu getirilirken tutuksuz sanık Nazım Coşanar ise katılmadı. Duruşmaya Nuh Köklü’nün ağabeyi Sedat Köklü ve bazı müştekiler katıldı.
Mahkeme heyeti başkanı Selçuk Kaya, Adli Tıp Kurumu’ndan sanık Serkan Azizoğlu’nun akıl sağlığına ilişkin rapor aldırılmasına karar verildiğini ancak sanık için mart ayına randevu verildiğini belirtti. Kaya ayrıca, olaya ilişkin görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi’ne gönderildiğini ve görüntülerin netleştirilerek Nuh Köklü, sanıklar ve olay yerinde bulunanların konumlarının belirlenerek fotoğrafa dökülmek suretiyle dosyaya rapor halinde sunulduğunu ifade etti.

DURUŞMA ERTELENDİ
Tutuklu Serkan Azizoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 18 Mart Cuma günü saat 10.00’a erteledi. 17 Şubat 2015’te Kadıköy Yeldeğirmeni’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken öldürülen Nuh Köklü’nün katil zanlısı Serkan Azizoğlu’nun “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası, sanık Nazım Coşanar’ın ise “kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

ARŞİV