Nuh Köklü için sessiz anma

Yeldeğirmeni’nde 17 Şubat 2015’te kartopu oynarken bir esnafın saldırısı sonucu öldürülen gazeteci Nuh Köklü, ölümünün birinci yılında öldürüldüğü yerde anıldı

18 Şubat 2016 - 15:11
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy’de yaşayan gazeteci Nuh Köklü, geçtiğimiz yıl Yeldeğirmeni’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken,  dükkânın camına kartopu isabet eden bir esnaf tarafından öldürüldü. Ölümünün üzerinden bir yıl geçen Nuh Köklü için 17 Şubat Çarşamba akşamı anma etkinliği düzenlendi. Anmaya Köklü’nün arkadaşları ve sevenleri katıldı. Köklü’nün öldürüldüğü yerde mumlar yakıldı.

“KOSKOCA BİR BOŞLUK…”
Nuh Köklü’nün öldürüldüğü an yanında olan, Köklü’nün hayat arkadaşı Ferda Sayın, son bir yılda neler yaşadığını gazetemize anlattı. “Hayatım koskoca bir boşlukla doldu. Kolay değil üç yılımızı beraber geçirdik” diyen Sayın, şöyle konuştu: “Nuh’un öldürülmesi her şeyden önce bir nefret cinayeti. Her şey gözümün önünde oldu. Dava devam ediyor. Kamuoyunu ve tüm duyarlı kesimleri bu davaya destek vermeye çağırıyorum. Nuh’un hayatta durduğu haliyle anılması gerektiğini düşünüyorum ve bunu Nuh’un bana bıraktığı bir emanet olarak görüyorum.”

NE OLMUŞTU?
Gazeteci Nuh Köklü, 17 Şubat 2015’te arkadaşlarıyla kartopu oynarken saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. 46 yaşında olan Köklü, Yeldeğirmeni’nde bulunan Dayanışma Evi’nden çıktı ve yürürken kartopu oynamaya başladı. Köklü’nün attığı kartoplarından biri çevredeki esnafın vitrinine denk geldi. Bunun üzerine dükkânından çıkan esnafın saldırısın uğrayan ve yere düşen bir arkadaşını kaldırmaya çalışırken dükkân sahibinin bıçaklı saldırısına uğradı. Nuh Köklü, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde 23.50’de hayatını kaybetti. Nuh Köklü cinayeti davası İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Önümüzdeki duruşma 18 Mart’ta görülecek.

 

ARŞİV