Nuhoğlu: ‘Kadıköy kültürel bir havza'

Turizm yatırımını otel inşaatlarını desteklemekle sınırlamamak gerektiğini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, yatırımcılara çağrıda bulundu

19 Eylül 2014 - 09:39

“Otel Yatırımlarında Yerel Belediyelerin Rolü ve Katkısı” konulu panelde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, eski kent kimliğinin tüm izlerini taşıyan ilçenin ciddi bir turizm değeri taşıdığını belirterek, “Yerel yönetim olarak ilçemizde turizme yönelik proje ve çalışmalar yapıyor, turizme yönelik her çabayı da destekliyoruz” dedi.
11 Eylül Perşembe günü Wyndham İstanbul Taksim Hotel’de düzenlenen, otel yatırım danışmanı Metin Erdoğdu’nun moderatörlüğündeki panelin konuşmacıları, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ydu. 
Konuşmasında Kadıköy’ün, çeşmeleri, tarihi camileri, kiliseleri, havrası, hamamı, manastırı, tekkesi, sinagogu, kulesiyle büyük bir tarihi, kültürel havza olduğunu belirten Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, turizmin sadece ekonomik anlamda bir “yatırım” olmadığını, aynı zamanda kentsel ilişkilerin,  kent kültürünün oluşmasında büyük katkısı olduğunu vurguladı.
Turizm yatırım ya da teşvikini “otel inşaatı”na destekle sınırlamamak gerektiğine de dikkat çeken Nuhoğlu, “Geçtiğimiz ay, Belediyemizin gelecek beş yılını planlayan stratejik plan çalıştaylarında Kadıköylüler, kentin turizm olanaklarının arttırılmasını önerdiler. Biz de getirilen bu öneriler doğrultusunda işbirliğine açık çalışmalar yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz” dedi.  

ARŞİV