Nâzım Kültür'de 'Peri Devden Korkuyor'

Tiyatro Kartela, “Peri Devden Korkuyor” oyununu, 13 Eylül Cuma günü saat 20.30’da Kadıköy, Bahariye’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin bahçesinde sergileyecek.

27 Ağustos 2013 - 11:22
Tiyatro Kartela, “Peri Devden Korkuyor” oyununu, 13 Eylül Cuma günü saat 20.30’da Kadıköy, Bahariye’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin bahçesinde 
sergileyecek.

İranlı yazar Abbas Hekim’in aynı adlı öyküsünün omurgasını oluşturduğu “Peri Devden Korkuyor” adlı oyun, İran edebiyatının çeşitli dönemlerinden ve İran kültüründen birçok ögeyi barındırmakta.
Oyun, bir baba ile oğlunun masallar hakkında konuşmasıyla başlar; sözü geçen masalların, ya sonu yoktur ya da başı... Oğul masalları daha önce pek çok kez dinlemiştir babasından.  Babanın oğluna yanıtları hayat hakkında kendi kendine konuşmalarıdır sanki. Masalların iyiler, kötüler dünyasında buluruz kendimizi…
Mehmet Kanar’ın çevirisinden Özgür Erkekli’nin uyarlayıp yönettiği, Zeynep Erkekli ve Gözde Çetiner’in rol aldığı oyun 12 Kasım 2012’de Kadıköy Emek Sahnesi’ndeki prömiyerden sonra, gösterimlerini yine Emek Sahnesi’nde ve  ardından Hayal Perdesi’nde 2012-2013 dönemi boyunca sürdürmüştü.
 

ARŞİV