Çocuğunuzdaki dehayı erken keşfedin

Erenköy’de yeşillikler içinde tarihi ahşap bir binada hizmet veren Deha Bilim Sanat Eğitim Kurumları, farklı eğitim anlayışıyla dikkat çekiyor. Deha Anaokulu’nda çocuk, yetişkinin aynası...

08 Aralık 2010 - 14:45

Erenköy’de yeşillikler içinde tarihi ahşap bir binada hizmet veren Deha Bilim Sanat Eğitim Kurumları, farklı eğitim anlayışıyla dikkat çekiyor. Deha Anaokulu’nda çocuk, yetişkinin aynası olarak değil, potansiyellerine saygı duyulması gereken, özgürce gelişme ve böylece kendi varoluşunun keyfini çıkarma hakkına sahip olan eşit birer toplum bireyi olarak görülüyor. “Eğitim, davranış değiştirmeden öte, kişilik kazandırmadır” diyen okul kurucusu Muhabbet Oğuzcan, okullarının, çağdaş ve bilimsel birikimleri esas alan; evrensel ve ulusal değerleri sentezleyen bir eğitim anlayışı ile hizmet verdiğini belirtiyor. Oğuzcan, hizmet felsefelerini şöyle anlatıyor:
“Bu anlayıştan hareketle, iki program uygulaması yapıyoruz: Bunlardan ilki, genel anlamda tüm gelişim alanlarını geliştirmeye yönelik olan MEB Okul Öncesi Eğitim Programı. Diğeri ise kendi geliştirdiğimiz Yetenek Keşfetme ve Destekleme Programı. Bunda da çocukların yeteneklerini gözlem, test ve çeşitli uygulamalarla belirleyerek, bire-bir ya da küçük grup çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda sekiz temel yetenek alanını geliştirmeye yönelik eğitimler veriyoruz. Deha’da yabancı dil, düşünme becerileri eğitimi, fen bilgisi ve deney etkinlikleri, satranç ve problem çözme eğitimi, proje etkinlikleri, portfolyo sunumları, drama çalışmaları, resim eğitimi, seramik ve heykel çalışmaları, görsel tasarım çalışmaları, piyano eğitimi, ritm ve perküsyon çalışmaları, orff eğitimi, müzikal çalışmalar yapılıyor. Deha’da özel olarak seçilmiş ve sürekli olarak eğitim güncellemesi yaptığı bir kadro ile ve ‘çift öğretmen sistemi’ ile çalışmalar yürütülüyor.


ARŞİV