Çocuğuyla büyüğüyle Ata'ya Saygı Zinciri

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da, Kadıköy’de binlerce kişi “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu

10 Kasım 2016 - 16:18
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yılında binlerce kişi biraraya gelerek, Fenerbahçe’den Bostancı’ya kadar,  yaklaşık 6 buçuk kilometrelik sahil şeridinde “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu.  
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin öncülüğünde bu yıl beşincisi düzenlenen anma etkinliğinde, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle biraraya gelen binlerce vatandaş, saat 09.05’te saygı duruşunda bulundu. Ata’ya Saygı Zinciri sonrasında tekneler sahil boyunca yanaşarak sirenleriyle destek verdi. Etkinlik, İstiklal Marşı okunduktan sonra sona erdi.

“EMANETİNİN BEKÇİSİYİZ”
Fırtınalı ve yağmurlu havada gerçekleştirilen etkinliğe eşi ve akrabalarıyla katıldığını söyleyen Mustafa Kabak, “Yağmur da olsa çamur da olsa geleceğiz. Atamıza saygımız sonsuzdur.” derken eşi Binnaz Kabak gözyaşları eşliğinde Atatürk’ü özlemle andıklarını ifade etti. Fügen Ünlü de “Atatürk’ümüzü büyük bir özlemle anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Biz emanetinin bekçisiyiz.” derken, Ayfer Miyak, 80 yaşında ve nefes darlığı olmasına rağmen saygı zincirine katıldığını belirtti.
Etkinliğe katılanlardan Nejat Arzuoğulları, Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle andığını ifade ederken, Melek Çınar binlerce kişinin katıldığı etkinlikte çok duygulandığını, hüzünlendiğini söyledi. Kadıköylü olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Özge Ersayın, “Atamıza saygımızı göstermek için buradayız.” dedi.
Atatürk sevgisiyle sabahın erken saatlerinde Kadıköy Caddebostan sahiline geldiğini belirten Hasan Kurtoğlu da “Ne mutlu bize, bu vatanı bize verdi. Bu güzel memlekette yaşıyoruz.” dedi.

“ATAMIZIN YOLUNDAYIZ”
Bisikletliler Derneği, ulusal çapta her yıl düzenlediği geleneksel 10 Kasım etkinliği kapsamında “Atamızın Yolundayız”  bisiklet turunu gerçekleştirdi. 30 kişilik kafile 7 Kasım Pazartesi günü İstanbul Kadıköy’den pedal çevirmeye başladı. Derneğin açıklamasında, “1920’lerde Cumhuriyet kurulurken, at sırtında yapılan zorlu yolculukları temsilen demir atlarımızla aynı yolculuğu tekrarlıyor ve Atamıza olan saygımızı ifade etmek için yola çıkıyoruz.” denildi.
Bisikletliler, 7 Kasım’da İstanbul – Sakarya, 8 Kasım’da Sakarya – Bolu, 9 Kasım’da Bolu  - Kızılcahamam etaplarını tamamlayarak, 10 Kasım Perşembe günü Ankara’ya ulaştı. Güzergâhta katılanlarla ve diğer illerden gelenlerle 81 ili temsilen 81 bisikletli Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

ARŞİV