Çocuk Operası 'Perde' dedi

Operamızın ünlü isimlerinden Niyazi Ölmez yönetiminde sanat dünyasına “merhaba” diyen Çocuk Operası geçtiğimiz günlerde ilk gösterisini Kadıköy Belediyesi...

04 Mayıs 2012 - 10:10

Operamızın ünlü isimlerinden Niyazi Ölmez yönetiminde sanat dünyasına “merhaba” diyen Çocuk Operası geçtiğimiz günlerde ilk gösterisini Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sundu. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Doğuş Üniversitesi’nin düzenlediği etkinlikler çerçevesinde ücretsiz olarak düzenlenen gecede aynı zamanda Gazeteci ve Yazar Yalvaç Ural’a Doğuş Üniversitesi Onur Ödülü verildi.

AMAÇ OPERAYI HALKLA BULUŞTURMAK

Opera sanatının başta üniversitelere ve halka açılabilmesi adına başlattığı bireysel çalışmalarla daha önce de adından sıkça söz ettiren Niyazi Ölmez, 2011 yılında Doğuş Üniversitesi’nin teklifi üzerine opera çalışmalarına biraz ara verip Üniversite bünyesinde bir Gelişim Orkestra ve Korosu kurarak öğrencilere birebir birikimlerini aktarma ortamı buldu. 

22 kişilik orkestrası ve 40 kişilik korosu öğrenci öğretmen ve çalışanlardan oluşan kadrosuyla Gelişim Orkestra ve Korosu’nun 7.ayını tamamlamak üzere olduğunu ve bu sürede 7 konser vererek kısa sürede başarılı performans sergilediğini söyleyen Doğuş Üniversitesi Sanat Yönetmeni Niyazi Ölmez, “Üniversite çatısı altında üniversitenin onayı ile Onur Ödülü projesini başlattık. İlk olarak Opera Sanatında Hakan Aysev, Tiyatro Sanatında Devlet Sanatçısı Prof. Yıldız Kenter’e bu ödülü verdik.  Şimdi ise ilk denebilecek projeyi “Oyuncakların Müzik Keşfi” adlı müzikal oyununu opera formatında başlattık. İlk gösterimizi Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik. Başlama saati dâhil,  bireyin opera sanatını nasıl izlemesi gerektiğini ve bir opera da neler yapılıyorsa aynısını çocuklarımıza göstermek ve onları küçük insanlar olarak önem verdiğimizi anlatmayı amaçladık. Belli başlı oyuncak kahramanlarının gerçek müziği aramak için giriştikleri mücadele anlatılıyor. Temsil sonunda da Gazeteci ve Yazar Sayın Yalvaç Ural’a Doğuş Üniversitesi Onur Ödülü verdik” dedi.

Opera formatındaki müzikalin metin yazılımı Doğuş Üniversitesi psikoloji son sınıf öğrencisi Ceren Kurtay tarafından, Müzik Düzenlemeleri Onur Avdan, Ferde Berin Öget, Elif Eglar, Tolga Bedir,  Müzik Direktörlüğü Onur Avdan, rollerin hazırlanması Özlem Abacı ve Koro şefliği Mehmet Salkım tarafından gerçekleştirildi.

Niyazi Ölmez, Çocuk Operasının Anadolu turnesinin de gündemde olduğunu açıkladı.

 


ARŞİV