Çocuk Sanat Merkezi'nin mezuniyet gururu

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz müzik, bale, dans ve drama eğitimi verdiği Çocuk Sanat Merkezi’nde hafta sonu mezuniyet gururu vardı.

24 Mayıs 2011 - 09:37

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz müzik, bale, dans ve drama eğitimi verdiği Çocuk Sanat Merkezi’nde hafta sonu mezuniyet gururu vardı. Bale ve Dans Bölümü’nün 165, Müzik bölümünün ise 180 öğrencisi diplomalarını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün elinden aldı.
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’ndeki mezuniyet töreni, Başkan Selami Öztürk’ün konuşmasıyla başladı. Çocuklara ücretsiz müzik ve sanat eğitimleri verilmesi projesinin küçük bir benzerini yurt dışında gördükten sonra Kadıköy’de uygulamayı düşünerek adım attıklarını kaydeden Öztürk şunları söyledi:
“Yurt dışında gördüğüm örnek, 20–25 kişilik küçük gruptu. Ancak biz bunu Kadıköy’de geliştirerek, bugün 2 bini aşkın çocuğumuza müzik, bale, dans, resim ve drama eğitimi vermeye başladık. Bizim amacımız her insana lazım olan bir sanat altyapısını oluşturarak, aralarında yetenekli olanların keşfedilerek gelişimleri için doğru yönlendirilmeleri. Çocuklarımızın ilerideki mesleklerinde fayda görecekleri güveni kazanmalarını istiyoruz. Çocuklarımız siyaset adamı olsun, işadamı olsun, kendilerine güvensinler, özgüvenli olsunlar, topluluk önünde kendilerini doğru ifade etsinler istiyoruz. Beni ziyarete gelen çocuklara her zaman bazı tavsiyelerde bulunuyorum. Kendiniz için spor yapın diyorum. Tenis olsun, farklı bir spor dalı olsun ama mutlaka bir spor ile ilgilenin. Müzik ile ilgilenin, bir enstrüman çalın diyorum. İyi dans edin ya da folklor oynayın diyorum. Çocuk Sanat Merkezi işte bu altyapıyı oluşturuyor. Mezuniyet gününde sizleri ve ailelerinizi kutluyor, emek veren tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından tek tek sahneye gelen öğrenciler mezuniyet belgelerini Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün elinden aldılar. 345 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende, öğrenciler, aileleri ve Başkan Öztürk ile bol bol fotoğraf çektirdiler.
 


ARŞİV