Çocuklar 'robot' yapıyor

Kadıköy’de yer alan Makerhane, elektronik ve programlamayla ilgilenen herkesi bünyesine kabul ediyor. Eğitmen Deniz Erkul, “Çocuklar, teknolojiyle birlikte resmi olarak üretim sürecine dâhil oldular” diyor

30 Haziran 2016 - 15:39

Kaan DERTÜRK – Mertcan CÖMERT
Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte artık dilimize yeni kelimeler ekleniyor. Bunlardan en yenisi diyebileceğimiz ise “maker” kavramı. Maker kelimesinin tanımına baktığımızda yeni bir şey üreten, yaratan kişi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu maker kişileri üretimlerini nerede yapacaklar? Bu sorunun cevabını ise sene başında açılmış Makerhane veriyor. Makerhane, 260 metrekarelik atölyesi ve 20 eğitmeniyle birlikte maker olmak isteyen herkese eğitim hizmeti veriyor. Makerhane’nin yaz dönemi boyunca çocuklara yönelik yapacağı çalışmalardan olan robot atölyesini Gazete Kadıköy olarak gidip, yerinde gördük. Çocuklar aldıkları eğitim sayesinde kendi oyuncuklarını kendileri yapabiliyor.

ÇOCUKLARLA ÇALIŞMAK
Atölyenin eğitmenliğini üstlenen Deniz Erkul, çocuklarla çalışmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirterek, “İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri mezunuyum aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde aynı dalda yüksek lisans yapıyorum. Yaklaşık dört aydır maker eğitmenliğiyle ilgiliyim. Öğrenciler çok ilgili ve meraklılar. Çünkü derslerimiz renkli ve eğlenceli. Eğitimimiz üçer saat aralığında sürüyor ve dolu dolu geçiyor. Çocuklarla çalışırken pedagojik eğitim almanın avantajını her an yaşıyorum.” dedi.

“BİLİM İNSANI OLMAK İSTİYORUM”
Makerhane yaz kampında eğitim gören ilkokul öğrencisi Deniz Kızılkaya atölye çalışmasıyla ilgili gazetemize şunları söyledi: “Burayı arkadaşım sayesinde öğrendim. Aileme gitmek istediğimi söyledikten sonra hemen Makerhane’ye geldim. Buraya ilk gelişim. Atölyenin çok eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Yaz boyunca yapılan kursların hepsine gitmek istiyorum. Bilim adamı olmak istediğim için 3B yazıcıların ve daha birçok teknolojik aletin olduğu bir ortamda olmak çok güzel.”

ARŞİV