Çocuklar BARIŞ çizdi

Kadıköylü çocukların çizdiği barış resimleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde belediyenin dış cephesine asıldı

03 Eylül 2015 - 15:26
Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki ana binasının yemyeşil bahçesi… 27 Ağustos Perşembe öğle vakti, serin bir rüzgâr var. Belediyenin etüt merkezi ve Çocuk Sanat Merkezi’ne devam eden onlarca çocuk, çimlere uzanmışlar önlerindeki bembeyaz bezlere, rengârenk kalemlerle düşlerindeki ‘barış’ı çiziyorlar. Yanlarında ebeveynleri, belediye çalışanları ve onların da çocukları, hep birlikte barış hayallerini çizgilere döküyorlar.
Yaşları 5 ile 15 arasında değişen 50’ye yakın çocuk. Bu, en az 50 ‘barış düşü’ demek… Tabi hepsinin barış algısı farklı; gökkuşağı, çiçek, kuş, kalpler. Şiir yazan da var. Mesela bir çocuğun barış şiiri şöyle başlıyor; “Barıştır insanı hayatta tutan”. Çocukların resimlerinde barış temalı yazılar da yok değil. Mesela; “Savaş gitti, Barış geldi”, “Kadıköy’de Barış”, “Savaşa son, Barış amca geldi”
Kadıköy Belediyesi’nin bu “Dünyayı Barışla Renklendir” adlı etkinliğine Başkan Aykurt Nuhoğlu da katılarak çocuklarla sohbet etti. Çocukların barışa dair hayallerini aktardıkları bu resimler daha sona birleştirilerek, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde belediye binasına asıldı.

ARŞİV