Çocuklar dişçiden korkmuyor!

Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 3-12 yaş arasındaki çocukların diş tedavisi ücretsiz yapılıyor. Çocukların tedaviden keyifle çıktığı merkeze yurtdışından da ilgi var…

05 Haziran 2015 - 10:51
Mustafa SÜRMELİ
Ne bir ağlama sesi, ne de bir korku belirtisi Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelen çocuklar güle oynaya gelip, güle oynaya çıkıyorlar. Çocuk sağlığı konusunda yaptığı çalışmalarla çocukların ağız ve diş tedavisini keyifli hale getiriyor. Çocukların diş korkusunu yendiği merkezde, tedavi sonrasında çocuklara ağız hijyeni de anlatılıyor. Tedavisi tamamlanan tüm çocuklar 4 yıl boyunca her 6 ayda bir kontrole çağrılıyor.
Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık projesinde, tedavileri sırasında çocukların çizgi film keyfi bile unutulmamış.

ENGELLER AŞILIYOR
Fiziksel veya zihinsel engelli vatandaşlara yönelik tedaviler de Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmetleri arasında yer alıyor. Örneğin, genel anestezi altında ağız ve diş sağlığı tedavilerinin ücretsiz olarak yapıldığı Diş Ameliyathane Ünitesinde bugüne kadar 910 engelliye hizmet verildi. Engelli kişilere yönelik hizmetlerde yaş sınırının aranmadığı merkez, bu konuda Türkiye genelinden hasta kabul ediyor.
Gerek yurt içi gerekse uluslar arası pek çok bilimsel başarıya imza atan Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık projesi birçok ödül kazandı. 2011de Yunanistanın başkenti Atina da düzenlenen IAPD kongresinde Colgate tarafından verilen Parlak Gülüşler, Parlak Geleceklerödülüne 76 ülke arasından birinci seçilerek layık görüldü. Aynı yıl Türk Tabipler Birliği tarafından düzenlenen Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Ödülünü de kazandı.

ALMANLARDAN DA TAM NOT
Projeye yurt dışından da ilgi var. Bugüne kadar pek çok ülkeden üst düzey bürokrat ve akademisyen merkezi ziyaret etti. Son olarak 18 Mayıs'ta Almanyanın Münster kentindeki KatHO Üniversitesinden öğretim üyesi Prof. Dr. Thomas Hulshoff ve 13 öğrenci merkezi ziyaret etti. Yabancı konuklara Kliniğin Pediatri Uzmanı Dr. Gülderen Dolunay tarafından Sağlık İşleri Müdürlüğünün hizmetleri anlatıldı. Alman misafirler Ağız- Diş Sağlığı, Diş Ameliyathane Ünitesi, Çocuk Sağlığı Merkezi ve diğer sağlık birimlerinin hizmetlerinden çok etkilendiklerini, yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin örnek alınması gerektiğini belirttiler.
Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız – Diş Sağlığı ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Merkezi'nin hizmetlerinden ilçe ve ildeki sağlık ve sosyal hizmet kurumlarındaki çocuklar da yararlanabiliyor. Klinik Başhekimi Dr. Burcu Kuru, Kliniklerimizden hizmet alan çocuklarımız, velileri, öğretmenleri ve de engelli vatandaşlarımızın bakıcılarına da periyodik olarak ağız diş sağlığı, ağız hijyeni ve doğru ve etkili diş fırçalama ve genel vücut sağlığı hakkında eğitim verilmektedir. Bugüne kadar 107.371 vatandaşımız eğitim hizmetlerimizden faydalandı dedi. Siz de 3-12 yaş arası çocuklarınızın ağız ve diş sağlığı bakımını ücretsiz olarak yaptırmak isterseniz Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız – Diş Sağlığı Adres: Feneryolu Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cad. Çamtepe Sok. No:1 Göztepe /  0216 565 35 67
 
HERKESE ÜCRETSİZ TEDAVİ

Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız- Diş Sağlığı Merkezinde bugüne kadar 631 bin 520 adet diş tedavisi ücretsiz olarak gerçekleştirildi. 63 bin 296 çocuk ücretsiz muayene ve tedavi hizmetlerinden, 107 bin 371 vatandaş da eğitim hizmetlerinden faydalandı.
 
KAPSAMLI SAĞLIK HİZMETİ

Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız-Diş Sağlığı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi 10 Mart 2007 tarihinde açıldı. Çalışmalarını aralıksız sürdüren merkezde, koruyucu ve tedavi edici hekimlik hizmetleri verilmekte. Merkezde ayrıca Kadıköy ilçesindeki resmi ilkokullarda okuyan 3-12 yaş arası çocukların ağız – diş sağlığı ve genel vücut sağlığı muayene ve tedavileri Kadıköy Belediyesi tarafından periyodik ve  ücretsiz olarak yapılıyor.

ARŞİV