Çocuklar gibi şen olmak…

Yaşlılar Haftası’nı çocuklarla birlikte uçurtma uçurup şarkılar söyleyerek kutlayan Kadıköy’ün ‘büyükleri’, keyifli bir hafta geçirdi

24 Mart 2016 - 14:14
Her yıl 18-24 Mart haftası Yaşlılar Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Kadıköy Belediyesi’nin de çeşitli etkinlikleri vardı.
Kadıköy Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası’nın minik öğrencileri Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’ni ziyaret etti. 21 Mart Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette Sosyal Yaşam Evi üyeleri ile uçurtma yapıp bahçede uçuran çocukların keyfine diyecek yoktu.
Kadıköy Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’ne gelen küçük misafirler; pasta, börek, kurabiye ve meyve sularıyla karşılandı. Çocuklar karşılama sırasında, kendi yaptıkları el işi çerçeve içinde sosyal yaşam evi üyelerinin toplu halde çekilmiş fotoğrafının bulunduğu bir hediye takdim ettiler.
90’lık delikanlı Veysel Şentuna ile bahçede yaptıkları uçurtmaları uçuran minikler daha sonra Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen küçük törende sosyal yaşam evindeki büyükleriyle pasta kesip bu özel haftayı kutladılar. Büyüklerinin ellerini öpen, onlarla tatlı tatlı sohbet eden minikler, şiirlerle dede ve büyükannelerine olan sevgilerini dile getirdiler.

DUYGULAR ŞARKILARLA DİLE GELDİ
Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyeleri de Yaşlılar Haftası dolayısıyla Semiha Şakir Huzurevi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi Müzik Topluluğu’nun Türk Sanat Müziği dinletisiyle geçmişe doğru yolculuğa çıkıldı, anılar tazelendi.
Sosyal Yaşam Evi Koro Şefi Ertan Çetin, saz arkadaşlarıyla gönüllü olarak huzurevindeki sakinlere güzel bir müzik dinletisi sunmak istediklerini söyledi.
Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme’nin de katıldığı ziyaret, sohbet, muhabbet ve müzik eşliğinde geçti.
Huzurevi sakinleri ve sosyal yaşam evi üyelerinin buluşmasında yaşlılar, saygı, huzur ve hatırlanmak istediklerini ifade ettiler. Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Sağlık Polikliniği de aynı gün huzurevinde sağlık taraması gerçekleştirdi.

Huzurevine ziyaret
Zühtüpaşa Gönüllüleri, Fahrettin Kerim Nilüfer Gökay Huzur Evi ve Rehabilitasyon Yaşlı Bakım Evi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinlerinin son derece mutlu olduğu ziyarette gönüllüler kendi hazırladıkları yiyecekleri huzur evi sakinlerine ikram edip sohbet ettiler.

ARŞİV