Çocuklar için tiyatro keyfi başlıyor!

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor.

13 Haziran 2013 - 14:57

12. Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında tam 12 gün boyunca çocuklara yıldızlar altında tiyatro keyfi yaşatacak.
Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek festivalde her akşam farklı bir tiyatro grubunun oyununu ücretsiz olarak izlemek mümkün olacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların yoğun ilgisinin beklendiği festivalde saatler öncesinden kuyruklar oluşacak, çocuklar festivalin simgesi Bülent Ağabey’leriyle oyun öncesi eğlencelere katılacak.
Festivalde kış ayları boyunca çeşitli sahnelerde oyunlarını sahneleyen özel tiyatroların çocuk oyunları Özgürlük Parkı sahnesine taşınacak. Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Festival Komitesi tarafından seçilen oyunlar belli kriterler çerçevesinde belirlendi. Bunlardan en önemlileri; İstanbul’da sezon boyunca sürekli oyun sahneleyenler, yeni oyun çıkartanlar ve Kültür Bakanlığı’nın desteklediği tiyatro grupları.
24 Haziran Pazartesi akşamı başlayacak Çocuk Tiyatro Festivali’nin açılış gecesinde çocuklara festivalin simgesi olan yıldız adam maskeleri dağıtılacak. Festival Fabrika Sanat Tiyatrosu’nun “Tatlı Rüyalar” oyunuyla açılışı yapacak.
Genelde 3 yaş üstü çocuklara hitaben oynanan tiyatro oyunlarını izlemek için üst yaş sınırı bulunmuyor, ancak yerler sınırlı olduğu için büyüklerin yerlerini çocuklara bırakması bekleniyor.
Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı amfi tiyatroda 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Çocuk Tiyatro Festivali’ndeki oyunlar her akşam saat 21.00’de başlayacak.
Program şöyle:
-24 Haziran Pazartesi: Tatlı Rüyalar / Fabrika Sanat
-25 Haziran Salı: Sevgi Çemberi / Bizim Tiyatro
-26 Haziran Çarşamba: La Fonten Kabare / Sarıyer Sanat Tiyatrosu
-27 Haziran Perşembe: Dinazor Dani Kampta / Tiyatro Alkış
-28 Haziran Cuma: Mavi Kuş / Tiyatro Akkuş
-29 Haziran Cumartesi: Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde / Uygur

Çocuk Tiyatrosu
-30 Haziran Pazar: Prensesin En Güzel Şarkısı / İstanbul Çocuk Sanat
-1 Temmuz Pazartesi: Kaplan Maplan / Tiyatro Kedi
-2 Temmuz Salı: Keloğlan / Tiyatro 34
-3 Temmuz Çarşamba: Bahar Şenliği / Tiyatro Lir
-4 Temmuz Perşembe: Oz Ülkesi / Altınok Tiyatrosu
-5 Temmuz Cuma: Prenses Kurabiye / Tiyatro Mie

ARŞİV