Çocuklar kadınların gününü kutladı

İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası’nda eğitim alan çocuklar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Çocuklar, belediyede çalışan kadınların gününü kutladı

10 Mart 2016 - 20:02
İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası’nda eğitim alan çocuklar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etti.  Çocuklar, belediyede çalışan kadınların gününü kutladı
 
Kadıköy Belediyesi İsmail Tonguç Çocuk Yuvası’nda eğitim alan çocuklar örnek bir davranış gösterdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret eden çocuklar, belediyede çalışan kadın personelin gününü kutladı. Çocuklar, öğretmenleriyle beraber yaptıkları kâğıttan rengârenk çiçekleri de kadınlara hediye etti.
“İyi ki bu dünyada kadınlar var”, “Gülmek en çok bize, sonra da size yakışıyor”, “Dünyamızın rengi, hayatımızın neşesi sizsiniz” yazılı dövizler taşıyan 13 çocuk, belediye binasındaki birçok birimi gezerek kadınların yüzünü güldürdü. Çocukların bu davranışını anlamlı bulan kadınlar da çocuklara teşekkür etti.
“ÇOK ANLAMLI”
Çocuklar, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın’ın da 8 Mart’kutladı. Çocukların ziyaretinden çok memnun olduğunu ifade eden Yalçın, “Bu ziyaret beni çok mutlu etti. Zaten kadınlar toplumda çok değersizleştiriliyor. Maalesef çocukların gözünde de değersizleştiriliyor. Bu nedenle çocukların bu günle ilgili bir bilinç edinmeleri çok anlamlı. Kadınlar ile çocukların arasında bir bağ kurulması da oldukça önemli. Bugün yapılan etkinlikle kadınlar çocukların gözünde daha görünür oldu. Umarım bu tarz etkinlikler devam eder” diye konuştu.


ARŞİV