Çocuklar sordu Aykurt Nuhoğlu cevapladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi çocuklar Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Aykurt Nuhoğlu’na soru soran çocuklar; spor salonu, kütüphane ve daha fazla park yapılmasını istedi

21 Nisan 2016 - 13:56
Erhan DEMİRTAŞ
Geçtiğimiz hafta bahçesini Kadıköylü çocuklara açan Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan öncesi bir kez daha çocukları misafir etti. Göztepe’de bulunan Özel Efdal İlkokulu öğrencileri 19 Nisan Salı günü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti. 42 ilkokul öğrencisi ile sohbet eden Aykurt Nuhoğlu çocukların sorularını yanıtladı.

ÇOCUKTAN AL ÖNERİYİ
Çocukların ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Nuhoğlu, çocuklara “Belediye ne yapar, çalışmaları nelerdir biliyor musunuz” sorusunu sordu. Çocuklar da belediyenin Kadıköy’de yaşayan insanlara hizmet veren bir kurum olduğu cevabını verdi. “Kadıköy Belediyesi’nin çocuklar için hangi projeleri yapması gerekir” sorusunu yönelten Nuhoğlu’na çocuklar şu şekilde cevap verdi: “Çocuklar için parklar ve bahçeler yapılabilir. Kütüphaneler ve etüt merkezleri açılarak çocukların eğitim alması sağlanabilir. Engelli çocukların önündeki engeller kaldırılabilir. Spor salonları açılabilir. Maddi durumu elverişli olmayan çocukların eğitim masrafları karşılanabilir.”

ÇOCUKLAR SORU SORDU
Çocukların sunduğu önerilerin önemli olduğunu belirten Nuhoğlu, daha sonra çocukların sorularını yanıtladı. Nuhoğlu, “Mesleğinizi bırakıp neden belediye başkanı olmayı seçtiniz” sorusunu soran bir çocuğa şu şekilde cevap verdi: “Şartlarını yerine getiren her vatandaşın seçme ve seçilme hakkının olduğunu biliyorsunuz. Ben de bu hakkımı kullanmak ve Kadıköylülere hizmet verebilmek için böyle bir tercihte bulundum.” İnönü Caddesi’nde bisiklet yolunun açıldığını hatırlatan başka bir çocuk da “Kadıköy’de başka bisiklet yolları yapmayı düşünüyor musunuz” sorusunu yöneltti. Bisikletin temel ulaşım araçlarından biri olması gerektiğini belirten Nuhoğlu da “Trafikten kaynaklı çok fazla zaman kaybı yaşıyoruz. Sadece Kadıköy’de değil tüm İstanbul’da bisiklet kullanımı artırılmalı” cevabını verdi.
Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Aykurt Nuhoğlu, ünlü yazarların çocuklar için kaleme aldığı kitapları da çocuklara hediye etti.

 
EN SEVİLEN BAYRAM
Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret eden çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kendileri için önemini gazetemize anlattı:
Zeynep Dalıç: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bizim için çok önemli. Çocukların sahip olduğu tek bayram. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Belediye başkanına sorular sorduk o da bizim sorularımızı cevapladı. Ben çok sevdim kendisini. Belediye ne yapar hangi çalışmaları yürütür bunların cevabını da aldık.
Nebahat Feride Uncu: 23 Nisan bizim bayramımız. Atatürk’ün armağanı olduğu için daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Ben ileride belediyede görev yapmayı düşünmüyorum. Ya veteriner ya da film oyuncusu olacağım.
Poyraz Ege Özbalazı: 23 Nisan bizim bayramımız. Benim de en sevdiğim bayramlardan biri. Ben bugün belediye başkanını göreceğimi sanmıyordum. Çok mutlu oldum.
Defne Yüksel: Ben daha önce de Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret ettim. Karate turnuvalarında dünya ikincisi olmuştum. Belediye başkanımız da beni misafir ederek tebrik etmişti. 23 Nisan benim için de çok özel ve anlamlı. Atatürk’ün armağanı olduğu için daha da özel bir bayram.
Aylenaz Çağaner: Ata’mızdan bize kalan bayram olduğu için 23 Nisan benim için çok anlamlı. Kadıköy Belediyesi’nin geçen hafta düzenlediği sokak şenliğine de katıldım. Çok eğlendim oyunlar oynadık hep beraber. Bu şenliklerin devam etmesini istiyorum.
Barbaros Özkan: Benim için 23 Nisan tutsaklığın sonu özgürlüğün belirtisi gibi. Bence Kadıköy’de çocuklar için spor sahaları ve salonları açılmalı. Bu alanda eksiklik olduğunu düşünüyorum. Ben basketbol oynuyorum ama her spor dalı için çalışma yapılmalı. Böylece çocuklar hem sosyalleşir hem de sağlıklı olurlar.
 

ARŞİV