Çocuklarda Obezite Artıyor

118 Y Lions Yönetim Çevresi, toplumda diyabet bilinci oluşturmak için çalışmalara başladı.

05 Nisan 2012 - 13:36

118 Y Lions Yönetim Çevresi, toplumda diyabet bilinci oluşturmak için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda 11 Nisan Çarşamba günü Lions Ata Evi'nde “Çocuklarda Obezite ve Riskleri” konulu bir panel düzenlenecek. Bostancı Lions Kulübü ve Zeugma Lions Kulübü'nün destek verdiği panelle ilgili bilgi veren
Diyabet Bilinci Komitesi Başkanı Mihriban Ekşioğlu, Türkiye'de gün geçtikçe küçük çocuklarda diyabet ve obeziteye rastlanılma sıklığının arttığını söyledi. Ekşioğlu, “Hızla artan, sadece ülkemizde değil, dünyada da sorun olarak görülen çocuk diyabetinin nedenlerinden birisi de, çocuk obezitesi ve metabolik sendrom olarak bilinmektedir. Anne ve babaları bu konuda bilinçlendirmek, çocuklarını bekleyen risklerden haberdar etmek, doğru beslenmelerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak ve bu konularda onlara yol göstermek için Lionslar çalışmaya başladılar bile. Obezite ile ilgili ilk bilinçlendirme toplantısını, onlara destek veren, diyabet konusunda uzmanlaşmış, otorite olarak kabul edilen üç hekimin desteği ile Ataşehir’de yapılacak. Daha çok Ataşehir’deki ilköğretim okulları velilerine yönelik planlanan bu toplantının interaktif olarak gerçekleşmesi bekleniyor” dedi.
Panelde, Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Günoz çocuklarda obezite, nedenleri ve risklerini; Diyet Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garip Ağaoğlu sağlıklı çocuklarda ve obez çocuklarda beslenmeyi; Uzman Psikolog Derya Toparlak da obez çocukların ruh sağlığı ve duygusal gelişimini anlatacak. Lions 118 Y Yönetim Çevresi Ataşehir Belediyesi ile iş birliği içinde gerçekleştireceği panelin sonunda Pediatrik Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr.Hülya Günöz tarafından hazırlanmış, çocuk sağlığı ile ilgili pratik bilgiler içeren bir kitapçık da katılımcılara sunulacak.

ARŞİV