Çocuklarda teknoloji bağımlılığına dikkat!

Kadıköy Belediyesi Bostancı Gönüllüleri, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Klinik Psikolog Sena Avaz’ın konuşmacı olarak katıldığı bir seminer düzenledi

12 Mayıs 2016 - 15:36
Kadıköy Belediyesi Bostancı Gönüllüleri, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Klinik Psikolog Sena Avaz’ın konuşmacı olarak katıldığı bir seminer düzenledi. Avaz, “Teknolojinin hayatımıza girmesi ile nelerin değiştiği ve teknolojiyi ilişkilerimize ve aile içi iletişimimize zarar vermeden kullanma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Psikolog Sena Avaz teknoloji aletlerinin kullanımı ile ilgili olarak çocuklar için doğru ‘rol model ‘olma gerekliliği ve yöntemleri, bu konuda izlenecek yollar, çocukların teknolojiyi özellikle interneti kullanırken ebeveynler olarak dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

BALKONDA BİTKİ BAKIMI
Bostancı Gönüllüleri Doğa ve Çevre Komitesinin düzenlediği etkinlikte Ziraat Mühendisi Yeşim Akkoç, “Balkon ve Bahçede Bitki Bakımı” konusunda bilgi verdi. Akkoç, balkon ve bahçelerde yetiştirilebilecek bitki çeşitleri ve bu bitkilerin sulanması, toprak seçimi, saksı büyüklüğü, bitkilerin hastalıkları ve bu hastalıklar için kullanılacak ilaçlar ile ayrıca evde organik ilaç yapımı tariflerini anlattı. Katılımcıların sorularının yanıtlanması ile etkinlik son buldu.


ARŞİV