Çocuklardan renkli geçit

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın bu yıl 21.sini düzenlediği Çocuk Şöleni, dünyanın dört bir yanındaki Türk çocukları bir araya getirdi.

29 Mayıs 2015 - 10:58
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın bu yıl 21.sini düzenlediği Çocuk Şöleni, dünyanın dört bir yanındaki Türk çocukları bir araya getirdi. 25 Mayıs Pazartesi günü Kadıköy’de Şölen yürüyüşü yapıldı. Söğütlüçeşme’de etnik kıyafetleriyle bir araya gelen çocuklar İskele meydanına kadar yürüdü.
Yürüyüşe, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Macaristan, Suriye, Irak-Türkmeneli, İran, Rusya Federasyonuna Bağlı Cumhuriyetler; Balkarya, Kırım, Çuvaşistan, Tataristan, Başkurdistan, Tuva, Saha, Yakutistan’dan gelen yaklaşık 35 grup, 2 bin 500 çocuk ve 70 konuk öğretmen katıldı. Yürüyüşte Türkiye’den Kadıköy Cenab Şahabbettin İlkokulu öğrencileri de yer aldı. Çocuklar, coğrafyalarının kültürünü yansıtan giyimleri, milli çalgıları ve bayraklarıyla dünyaya birlik kardeşlik ve sevgi mesajı verdiler.
 

ARŞİV