Çocukların 'BARIŞ'ı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kadıköy’ün meydanlarında, sokaklarında ve parklarında ruhuna uygun bir şekilde kutlandı

28 Nisan 2016 - 14:37
Haberler: Gökçe UYGUN, Erhan DEMİRTAŞ, Kaan DERTÜRK / Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN, Sinem TEZER ÇATAL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olmasa bile Kadıköy’de ruhuna uygun bir şekilde coşkuyla kutlandı. Bir günlüğüne de olsa bazı sokaklar trafiğe kapatılarak çocuklara açılırken; çocuklar dilediğince şarkılar söyledi, barış resimleri çizdi; barınaktaki dostlarıyla keyifli vakit geçirdi. İşte fotoğraflarla Kadıköy’ün 23 Nisan’ı:
 
Şarkılarla 23 Nisan
Kadıköy Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocuklar meydanı doldurup şarkılar söyledi. 23 Nisan günü öğle saatlerinde Rıhtım’daki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Etkinlikte, Kadıköy’deki okullarda, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve etüt merkezilerinde öğrenim gören yaklaşık 400 Kadıköylü çocuk bir araya geldi. Bu neşeli ve büyük koroya, ÇSM koro ve orkestrası da eşlik etti ve Kadıköy’ün çocukları, 23 Nisan coşkusu taşıyan beş şarkı seslendirdi.

Çocukların 'BARIŞ' resimleri
Kadıköy Belediyesi’nce düzenlenen “Çocuk Gözüyle Barış” adlı resim yarışmasının ödül töreni de 23 Nisan Cumartesi günü, Rıhtım’daki şenlikli koronun şarkılarının ardından yapıldı. Bu yıl üçüncüsü yapılan ve ilçedeki tüm ilkokulların katıldığı yarışma, 7-10 yaş ve 11-13 yaş olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Dereceye giren tüm çocuklara bisiklet hediye edildi. Ödül alan resimler 10 gün süreyle Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenecek. İşte resimleri dereceye giren öğrenciler;

7-10 yaş kategorisi;
* Turan Şahin (birinci)

* Defne Kalay (ikinci)
* Ada Göçer (üçüncü)

11-13 yaş kategorisi
* Berivan Başboğa (birinci)
* Deniz Köse (ikinci)
* Berin Nisa Hamzaoğlu (üçüncü)

BİRİNCİLER ‘BARIŞ’I ANLATIYOR…
Yarışmanın her iki kategorideki birincilerine barışı ve 23 Nisan’ı sorduk;
Berivan Başboğa (12): Benim için barış demek savaşların bitmesi demek. Çok fazla savaş var, hepsinin sona ermesini istiyorum. Barış bence herkesin huzur ve mutluluk içinde yaşamadır. Türkiye’ye barışın geleceğine inanıyorum. Her milletin kendine özel günleri var. Bizim bayramlarımızdan biri de 23 Nisan. Bence 23 Nisan, çocukların mutluluğudur. Böyle bir günü yaşayabildiğim için ben de çok mutluyum.
Turan Şahin (9): Ben resmimde iki farklı dünyayı anlattım. Birinde savaş, diğerinde barış var. Barışta herkes birbiriyle uyumlu ve huzurlu olur, kavgalar olmaz. Türkiye’de şuan biraz barış var, daha çok olmasını diliyorum. Atatürk’ün bu bayramı biz çocuklara armağan etmesinden çok memnunum. 23 Nisan’ı kutlamaktan mutluyum.

Hayvan dostlarla bir gün...
Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde çocuklarla bakımevindeki hayvanları buluşturdu. Osmangazi İlkokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte 22 Nisan Cuma günü Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret etti
Yeni doğmuş köpek yavrularını severek ilk korkularını yenen çocuklar, bakımevindeki onlarca hayvanla vakit geçirerek onlarla yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu öğrendi. Osmangazi İlkokulu’nda Özel Eğitim Öğretmeni olan Emine İlbeyli, “Özel eğitim alan öğrencilerin sosyalleşmesi adına hayvanlarla iletişim kurması hayati önem taşıyor. Korkularını yenip hayvanlarla ilişki kurmaları, dokunup sevmeleri özel eğitim öğrencilerine hem iyi gelecek hem çevreye daha iyi uyum sağlayacaklardır.” dedi.
Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan da çocuklarla hayvanların iletişiminin önemine dikkat çekerek onlarca çalışanı ve gönüllüsüyle barınağın kamu kuruluşu görüntüsünden sıyrılıp, halkla kaynaymış bir yapısı olduğuna dikkat çekti.

Özgürlük Parkı'nda doyasıya eğlence
Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda da 23 – 24 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri “23 Nisan Çocuk Şenliği” vardı. Çocuklar burada; geleneksel çocuk oyunları oynadı, fiziksel aktivitelere katıldı. Uçan Masallar Uçurtma ve Masal Festivali’ne de katılan çocuklar Kukla Tiyatro gösterileri, Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı (BAK) Eşini Bul Oyunu, Empati Sahnesi, Engineering For Kids ile Mühendislik Atölyeleri, Maskot Bando ve sürpriz hediyelerle eğlenceli bir gün geçirdi.

CHP, 23 Nisan'ı mahallede kutladı
CHP Kadıköy İlçe Örgütü Kadın Kolu üyesi kadınlar mahallede 23 Nisan Cumartesi günü bir dizi etkinlik düzenledi.  Kadıköy’deki çocukların bayramını kutlamak ve çocukların yüzünü güldürmek isteyen CHP’li kadınlar, balon ve bayraklarla süsledikleri 23 Nisan otobüsüyle Fikirtepe, Dumlupınar ve Eğitim mahallerindeki çocukları ziyaret etti.
CHP’li kadınların ilk durağı Fikirtepe’deki Tanzim Parkı oldu. 23 Nisan marşları ve şarkılarının çalındığı kutlamalara çocukların ilgisi yoğundu. Çocuklarla parkta buluşan kadınlar, her yaştan çocuğa Türk Bayrağı, kalem, silgi, not defteri, balon ve şiir kitabı hediye etti. Hediyelerini alan çocuklar daha sonra konservatuar öğrencisi ağabeyleri ve ablalarıyla oyunlar oynadı, eğlendi. Animasyon gösterilerinin de yapıldığı kutlamalarda çocuklar, ip atlayıp çuval yarışı yaptı.
Çocuklar 23 Nisan hakkında ne ne düşündüklerini çizdikleri resimlerle anlattı.  Çocukların çizdiği resimlerden önümüzdeki günlerde bir de sergi düzenlenecek.
Kadınların sonraki durakları ise Dumlupınar ve Eğitim Mahallesi oldu. 29 Ekim İlkokulu öğrencilerine hediyelerini veren kadınlar, Eğitim Mahallesi’nde de çocuklara hediye dağıtıp, sohbet etti.

* 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni Kadıköy Rıhtım’daki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene ilçenin yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşuyla başlayan tören, istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla devam etti.

* Resmi tören, İlhami Ahmet Örnekal İlkokulu’nda devam etti. Törende çocuklar yıl boyunca hazırladıkları gösterileri sundular

*Çocuklar, Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda kurulan Empati Sahnesi’nde engellilerin neler yaşadıklarını deneyimledi.

* Kadıköy Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası’nda eğitim gören çocuklar da 23 Nisan’ı şarkılarla kutladı

* Kadıköy Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını bu yılki 23 Nisan etkinliklerinde yeniden canlandırdı. Önce bahçesini çocuklara açan Belediye, 24 Nisan Pazar günü Rasimpaşa Duatepe Sokak ve Hasanpaşa Yeni Duygu Sokak’ı trafiğe kapatarak tüm gün çocukların sokak oyunlarına açtı. Çocuklar tüm gün doyasıya eğlendi.

* Romanya’dan gelen çocuklar Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etti


 

Etiketler; 23 nisan

ARŞİV