Odabaşı: 'Daha Güzel Kadıköy’ için çalışıyoruz

Kadıköy Belediyesi’nin, “Daha Güzel Kadıköy” için yaz kış demeden sürdürdüğü çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy’ün farklı sokak ve parklarında aynı anda devam eden çalışmaları yerinde denetledi

11 Ağustos 2023 - 11:23

Kadıköy Belediyesi’nin “Daha Güzel Kadıköy” sloganı ile daha yaşanabilir bir ilçe için başlattığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Onlarca sokakta aynı anda kanal imalatı, asfalt ve kaldırım yenileme ile yıkama çalışmalarının yanında, parkların bakım ve onarım çalışmaları da sürüyor.

İlçenin farklı noktalarında yaşanan ve kalıcı çözümler için yürütülen çalışmalar kapsamında parklardaki halı sahalar yenilendi, sokaklardaki çöp konteynırları yıkandı.

1938 yılında inşa edilen, uzun süre Kadıköy Mal Müdürlüğü olarak kullanılan binayı da restore ederek Kent Müzesi’ne dönüştürme çalışmaları da sürüyor.

Altlapı ve granit çalışmaları tamamlanan Tarihi Çarşı’da da yüzey düzenleme çalışmaları başladı.  

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Daha Güzel Bir Kadıköy” için ilçenin farklı noktalarında aynı anda sürdürülen bu çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Geçtiğimiz hafta çalışmaların sürdüğü Kozyatağı Kocayol Sokak, 19 Mayıs Ozan Sokak, Merdivenköy İpekyolu Sokak, Suadiye Hazan Sokak, Erenköy Değerbilir Sokak, Merdivenköy İmam Ramiz Sokağı’ndaki asfalt ve kaldırım yenileme ile kanal imalatlarını yerinde inceleyen Odabaşı, Barış Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Kriton Curi Parkı, Milli Hakimiyet Parkı, Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı, Koşuyolu Parkı, Yaşam Parkı, Kalamış Atatürk Parkı, Selamiçeşme Özgürlük Parkı ve Moda Parkı’ndaki bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını da denetledi

“KADIKÖY’Ü SAĞLIKLI BİR GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Daha güzel ve yaşanabilir bir Kadıköy için çalışmalarının süreceğini söyleyen Başkan Odabaşı, “Kadıköy, eğitim seviyesiyle, kültür sanat aktiviteleriyle, İstanbul’daki konumuyla, bir bütün olarak Türkiye’nin en yaşanabilir ilçelerinden. Bu özelliğini ileriye taşıması için başlattığımız çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Kadıköy’ün parkları, sokakları, festivalleri ile cazibe merkezi olduğunu söyleyen Odabaşı, “Biz burada vatandaşların çocukları ile birlikte temiz sokaklarda yürümesini, güvenli parklarda zaman geçirmesini, kültür ve sanat aktiviteleri ile ilçenin keyfini çıkarmasını istiyoruz. Bunun için festivaller ve etkinlikler düzenliyoruz ve bunların karşılık bulmasından oldukça memnunuz” dedi.

Fiziksel olarak da güzel bir ilçede yaşamak istediklerini söyleyen Odabaşı, “Ani bastıran yağmurlarda sel felaketi yaşanmaması için kanal yatırımlarımızı hızlandırdık. 18 Mart Sokak ve çevresinin kronikleşmiş altyapı sorununu çözüyoruz” dedi.

Odabaşı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her gün Kadıköy’ün farklı sokaklarını, farklı caddelerini özellikle kullanımın çok olduğu caddeleri, sokakları yıkıyoruz. Özellikle iklim krizinin, su kıtlığının yaşandığı bu dönemde niye suyu bu şekilde kullanıyorsunuz diye düşünülebilir. Ancak biz Kadıköy Belediyesi olarak sokak temizliğinde, parklarda kullandığımız suları, belediye hizmet binalarımızın üzerine kurduğumuz yağmur suyu depolarından temin ediyoruz. Yapmış olduğumuz yağmur suyu kanalları ile Kadıköy’ü daha sağlıklı bir geleceğe hazırlıyoruz.”

Kadıköy’ün nüfusunun 483 bin kişi olduğunu, kurgusunu 500 bin kişi üzerinden yaptıklarını hatırlatan Odabaşı, “Kadıköy’ün ağırladığı insan sayısı gün geçtikçe artıyor. Günde neredeyse 3 milyon insana hizmet veriyor. Bu aksamalara da neden olabiliyor elbette. Ancak, çok kısa süre içerisinde yeni bir kurguyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Kadıköy, hem kendine hem çevre ilçelere hizmet veren, onları ağırlayan bir çekim merkezi. Komşularımızın desteği ve anlayışıyla çekim merkezi bir kentin yaşadığı olumsuzlukları bertaraf edeceğiz. Misafirlerimiz için de ‘Daha Güzel Bir Kadıköy’ için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

MARMARA DEPREMİ

Olası bir Marmara Depremi beklendiğini hatırlatan Odabaşı, “Beklenen Marmara Depremi için altyapısını tamamlamış bir Kadıköy hedefliyoruz” dedi.

 

 


ARŞİV