Çok özel bir okul

İnşa edildiği 1971 yılından beri eğitime devam eden Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu’nun bir özelliği de 10 otistik çocuğa özel eğitim verilen ‘Bağımlı Otistik Sınıfı’.

21 Ekim 2010 - 18:44

Çok özel bir okul

İnşa edildiği 1971 yılından beri eğitime devam eden Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu’nun bir özelliği de 10 otistik çocuğa özel eğitim verilen ‘Bağımlı Otistik Sınıfı’.

Kadıköy’ün çok özel okullarından biri de Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu. 1971’de inşa edildikten sonra Türk eğitim ve öğretimine uzun yıllar aralıksız devam eden okul 2008 yılında depreme dayanıklı olarak yıkılıp yeniden inşa edildi. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına gayretli bir çalışmayla yetiştirilerek tekrar eğitim ve öğretim faaliyetine başlayan okulun müdürü tam tamına 32 yılını Türk eğitim ve öğretimine adamış tecrübeli bir isim. Güler yüzü, sıcak yaklaşımıyla tam bir eğitimci. Çocukların ve velilerin çok sevdiği bir öğretmen Sezai Berber. 5 yıldır Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu’nun müdürlük görevini yürütüyor. Söze “Her şey çocuklarımız için” diye başlayarak, öğrencilerine ve çocuklara ne kadar değer verdiğini ifade ediyor Okul Müdürü Sezai Berber. Başlıyor okulundaki eğitim öğretim faaliyetlerini anlatmaya. Önemli ve ilginç bilgiler alıyoruz kendisinden. 28 derslikli, 2 fen laboratuvarı, 1 adet çok amaçlı salonu, bilgisayarlı bilgi teknoloji sınıfıyla Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu’nun Kadıköy’ün eğitim ve öğretim yaşamına önemli katkıları olduğunu anlatıyor. Sadece bunlar mı? Tabi ki bunlarla bitmiyor okulun misyonu. Öğrendiğimiz bilgiler arasında Okulun “Bağımlı Otistik Sınıfı”na sahip olduğu ve 10 otistik çocuğa özel eğitim verildiği çok etkiliyor bizi. Sadece bu mu? 10 tane de engelli çocuğa eğitim verilen bir sınıfa da sahip Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu. Anlıyoruz ki geldiğimiz okul gerçekten çok önemli bir misyon üstleniyor Kadıköy’de. Sezai Hoca anlatıyor: “Otistik eğitimi çok zor ve sabır isteyen bir çalışma. Aslında bir otistik öğrenciyle bir öğretmen ilgilenmeli. Şimdilik bu imkânımız yok. 3 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Ama biz elimizden gelen gayretle çocuklarımızın normal yaşama adapte olmaları için vargücümüzle çalışıyoruz. Otistik çocuklarımızı bazen diğer öğrencilerimizle bazı aktivitelere çıkardığımızda onların yüzündeki sevinci görmek tüm yorgunluklarımızı alıyor. Herkesi bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum” diyen Sezai Hoca, çok önemli gördüğü ve çocukların gelişimine büyük katkıları olacak projeleri de anlatıyor. Projeler içinde okul içinde yayın yapacak, çocukların edebiyat ve diğer becerilerini sergileyip, iletişim becerilerini geliştirebilecekleri ortamı sağlayacak olan tv, bizi çok etkiliyor. Sezai Hoca’nın yardımseverlerden bir de isteği var. Kütüphane… 2 binden fazla kitabın bulunduğu okulda kütüphane eksiğinin olduğunu söyleyen ve kütüphanenin fiziki yapısının tamamlanması için yardımseverlerin dikkatini çeken Sezai Berber, gerekirse yardımseverin ismini kütüphaneye vereceklerini de açıkladı.
 


ARŞİV