Okan Arıkan davası görüldü

Keman sanatçısı Okan Arıkan’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen araç sürücüsünün yargılanmasına devam edildi. Baba Arıkan, “En ağır cezayla cezalandırılarak, emsal teşkil etmesini umuyoruz” dedi

21 Temmuz 2016 - 16:06
Bağdat Caddesi’nde keman sanatçısı Okan Arıkan’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen araç sürücüsünün yargılanmasına devam edildi. Baba Namık Arıkan, “Suçluların en ağır cezayla cezalandırılarak, emsal teşkil etmesini umuyoruz” dedi
 

Erhan DEMİRTAŞ
Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı ile taraf avukatları katıldı. Kazada ölen Arıkan ailesi ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.
Duruşmada tanık olarak dinlenilen Tolga Sena Kervan, olay tarihinde kazanın meydana geldiği yerde yemek yediğini belirterek, “Önce fren sesi, daha sonra sert bir çarpma sesi duydum. Baktığımda bir aracın önce yayaya çarptığını, sonra benim park ettiğim aracıma, ardından da ağaca çarptığını gördüm. Hemen kaza yerine koştum. Araçtakiler iyiydi, kendileri çıktı. Yerde hareketsiz yatan bir yaya vardı. Söz konusu araç hızlıydı. Hızı 100 kilometrenin üzerindeydi” diye konuştu.
Sanık Orkun Efe Bardakçı, “Aracımın hızlı olduğu yönündeki beyanları kabul etmiyorum. Hakkımdaki dava henüz sonuçlanmamıştır. Olay yerinde ambulans geldiğinde alkol metreye birkaç kez üfleyerek alkol testi yapılmıştır” dedi.

“NEDEN KAN TESKİ YAPILMADI?”
Arıkan’ın ailesinin avukatı Kenan Tandoğan, olayın taksirle değil, kasıtla işlendiğini düşündüklerini savunarak şunları kaydetti: “Dosyada görevsizlik kararı verilerek ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep ederiz. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Sanık 1-2 ay yatırılarak tahliye edilmesin. Olaya sadece hukuki değil, insani yönden de bakılmasını istiyoruz. Müvekkilim olay günü bir bira içmiştir. Araç kullanmadığı için alkollü olmasının bir önemi yoktur. Neden ölenlerle ilgili kan testi yapılmıştır da sanıklarla ilgili yapılmamıştır? Sorulması gereken bir husustur.”
Hâkim, dosyadaki delillerin tamamının toplanmamış olması, şüphelinin delilleri karartma ihtimalinin bulunması ve adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı gibi gerekçelerle sanık Orkun Efe Bardakçı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Göztepe Polis Merkezi Amirliği’ne müzekkere yazılarak kaza mahallinde bulunan iş ve yerleşim yerlerinde kayıtlı kamera görüntüsünün bulunup bulunmadığının araştırılmasına karar veren mahkeme, görüntülerin bulunması halinde CD’ye aktarılarak mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi amacıyla 10 Ağustos Çarşamba gününe ertelendi.

“ADALETE GÜVENİYORUZ”
Okan Arıkan’ın babası Namık Arıkan İzmir’den gelerek duruşmaya katıldı. Tek çocuğunu kaybetmenin acısını yaşayan Arıkan, “Çocuğumuz şu an toprak altında, ne sesini duyabiliyor, ne de dokunabiliyoruz. O artık hiç bir zaman aramızda olmayacak. Bedeni toprak altında çürüyecek, yalnızca anılarımızda yaşayacak. Ama kazaya sebebiyet veren, çocuğumuzun ölümüne sebep olan Orkun Efe’nin ailesi o içerde olsa bile sesini duyacak, dokunabilecek, hissedecek. Maalesef biz bunu yaşamayacağız. Bunu ne onun ailesi ne de bu durumu yaşamayan bilebilir” dedi.
Kazaların önlenmesi adına, adalete güvendiklerini ifade eden Arıkan, şöyle konuştu; “Suçluların en ağır cezayla cezalandırılarak, emsal teşkil etmesini umuyoruz. Çünkü çoğunlukla, neyse parası veririz edasıyla yaklaşıp aynı suçlar tekrarlanıyor. Yaptırımlar güçlü ve sağlam olursa suçların tekrarlanması daha az olur, tekrarlanamaz. Sevgi ve saygıyla büyütülmeyen bireyler için belki bunlar bir oyun gibi geliyor olabilir. Biz tek evladımız kaybettik, bir empati her şeyi anlatabilir belki. Yalnızca adaletin yerini bulmasını ve suçluların hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Çocuğumuz iyi bir birey, evlat, öğretmen ve en küçük canlıyı bile incitmeyen bir insandı. Ama maalesef bu şekilde aramızdan ayrıldı, ellerimizin arasından kaydı.”


NE OLMUŞTU?
Orkun Efe Bardakçı idaresindeki 34 YK 3689 plakalı araç, Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy istikametine giderken yolun karşısına geçmeye çalışan Okan Arıkan’a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan,  olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer 3 kişi de yaralanmıştı. İddianamede, Bardakçı’nın ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 6’şar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

ARŞİV