Okan Arıkan şarkılarla anıldı

Genç yaşta hayatını kaybeden Okan Arıkan’ın yakınları ve sevenleri “Trafik Terörüne Dur” demek için Bağdat Caddesi’nde buluştu

19 Mayıs 2016 - 15:16
Genç yaşta hayatını kaybeden Okan Arıkan’ın yakınları ve sevenleri “Trafik Terörüne Dur” demek için Bağdat Caddesi’nde buluştu

İki hafta önce Bağdat Caddesi’nde Orkun Efe Bardakçı’nın kullandığı 34 YK 3689 plakalı aracın yolun sağında park halindeki 34 PA 8149 plakalı araca arkadan çarptıktan sonra kaldırımda yürüyen Okan Arıkan’a çarpmış ve Arıkan olay yerinde can vermişti. 28 yaşında hayata veda eden ve İstanbul Film Müzikleri Orkestrası’nda keman sanatçısı olarak görev yapan Okan Arıkan’ın sanatçı arkadaşları, önlenemeyen trafik kazalarına tepki göstermek için Bağdat Caddesi’nde toplanarak anma etkinliği düzenledi. Okan Arıkan’ın hayatını kaybettiği Kızıltoprak’ta bir araya gelen grup yoldan geçen vatandaşlara karanfil dağıttı. 15 Mayıs Pazar günü düzenlenen anma etkinliğinde İstanbul Film Müzikleri Orkestrası sanatçıları bu defa Okan Arıkan için çaldı. Anma etkinliğine çevre sakinleri de katıldı.

“MÜZİKLE YAŞAYACAK”
Anma etkinliğinin sonunda İstanbul Film Müzikleri Orkestrası Şefi Kerem Esener kısa bir açıklama yaptı. Esener, “Hepimizin başı sağ olsun. Çok iyi bir insanı ve müzisyeni kaybettik. Çok üzgünüz. Bundan sonra çalacağımız her şarkıda Okan’ı da yaşatacağız. Okan müzikle ve notalarla yaşayacak” dedi. “Bağdat Caddesi Katilleri En Ağır Ceza ile Cezalandırılsın” başlığı ile Change.org sitesinde başlatılan ve devam eden imza kampanyasında şimdiye kadar 9 bine yakın imza toplandı.

KAZALARA KARŞI EYLEM
Bağdat Caddesi’nde artan trafik kazaları Kadıköylülerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Göztepe Dayanışması 22 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te Tarım İl Müdürlüğü önünde eylem yapacak.

ARŞİV