Okan MYO'da ilk danışma kurulu toplantısı

Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO), iş dünyası ile üniversite arasında bir köprü görevi gören Danışma Kurulu’nun ilk toplantısını Kadıköy'de yaptı.

31 Mart 2011 - 11:37

Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Danışma Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. “İş Yaşamına en yakın Üniversite” anlayışıyla eğitim-öğretim hayatını sürdüren Okan Üniversitesi iş dünyasıyla bağlarını güçlendirmek amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Okan Üniversitesi MYO, iş dünyası ile üniversite arasında bir köprü görevi gören Danışma Kurulu’nu topladı. Sektörün önde gelen temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulu toplantısı Kadıköy Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan MYO müdürü Prof. Dr. Ali Kahriman kurulun amacı ve çalışma ilkeleri konusunda bilgi verdi. Yılda iki kez toplanacak kurulun temel amacının üniversite ile iş dünyası arasındaki bağın güçlendirilmesi olduğunu belirten Kahriman, kurumlardan temel beklentilerinin kendilerine sektörün ihtiyaçlarını iletmeleri olduğunu kaydetti. Kahriman, Okan Üniversitesi MO’nun sektörden gelecek görüşler doğrultusunda şekillendirileceğini sözlerine ekledi. Toplantı’nın gündemi hakkında bilgi veren Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Başkanı Yrd. Doç Dr. Hüseyin Mert ise iş dünyası ile üniversite arasındaki işbirliğinin üniversitelerin gelişmesine yapacağı katkıya vurgu yaptı. Üniversite – sektör işbirliğinin üniversitelerin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan da, bu işbirliğinin öğrencilere yol göstermesi açısından stratejik önem taşıdığını vurguladı. Danışma kurulunun yapacağı çalışmaların öğrencilere okul sonrası için de önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Okan, sektör temcilerini Okan üniversitesinde görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, toplantının öğretici, yararlı ve gerçek bir girişimcilik toplantısı olduğunu kaydetti. Öğrencilerin okulu bitirdikten sonra yoğun bir rekabetin olduğu bir ortama gireceklerini hatırlatan Kut, bu nedenle öğrencilerin mezun olmadan önce yapacakları stajın ve iş dünyasıyla kuracakları bağların çok önemli olduğunu söyledi. Kut, “Biz bu konun önemli bir kısmını hayata geçirmek için buradayız” dedi. Toplantı, aralarında Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Gerçek Gündem İnternet Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Yarkadaş, Güler Osmanlı Mutfağı Restoran Sahibi Ali Güler,
Dünya Türk-İş Konseyi KOORDİNATÖRÜ Asena Selçuk, Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi İnci Beşpınar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Yavuz Top'un da bulunduğu Danışma Kurulu üyelerinin açıklamalarıyla sürdü.


 


ARŞİV