Okul müdürleri kahvaltıda buluştu

Başkan Nuhoğlu, ilçedeki eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti

29 Eylül 2016 - 15:45
Başkan Nuhoğlu, ilçedeki eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla Kadıköylü eğitimcilerle kahvaltılı toplantıda buluştu. 29 Eylül Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Khalkedon Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya Üsküdar Kaymakamı ve Kadıköy Kaymakam Vekili Mustafa Güler ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan da katıldı.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasında, 80’i okul, 16 civarında özel eğitim kurumu ve Halk Eğitim Merkezi olmak üzere Kadıköy’de toplam 96 eğitim kurumu bulunduğunu belirten Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, ilçede 140 civarında da özel okul bulunduğunu ifade etti. Toplam 65 bin öğrencinin bu kurumlarda eğitim ve öğrenimine devam ettiğini belirten Sadık Aslan, “Okullarımızın tadilatına, tamiratına Belediye Başkanımız her zaman yardımcı olmaktadır. Belediyemize bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da yaptığı konuşmada belediye bünyesindeki Çocuk Sanat Merkezi, kreşler, yakında açılacak olan Gençlik Sanat Merkezi gibi eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin kişisel gelişimiyle ilgili ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını söyledi. Nuhoğlu, ilçedeki eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanmasında da ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ”
Üsküdar Kaymakamı ve Kadıköy Kaymakam Vekili Mustafa Güler ise eğitimin bir milletin, ülkenin en önemli meselesi olduğunu söyledi. Öğretmenlerin ülkesine, milletine faydalı fertler yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Güler, Türk milli eğitiminin esasları doğrultusunda, vatanını seven, milli değerlere, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı insanlar yetiştirmenin en başta gelen vazife olduğunu vurguladı. Güler, eğitimin daha nitelikli olması, çocukların daha iyi yetiştirilmesi için bu konuya daha fazla kafa yorulması gerekliliğini ifade ederek, “Çocukları yetiştirmek için ne kadar emek harcasak, ne kadar gayret sarfetsek azdır. Çünkü geleceğimiz çocuklarımızın elindedir” dedi.

ARŞİV