Okullar yeni döneme hazırlandı

Kadıköy Belediyesi, ilçedeki eğitim ve öğretim kurumlarının yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlanması için yaz boyunca çalışmalarını sürdürdü

29 Eylül 2016 - 15:44
Kadıköy Belediyesi, ilçedeki eğitim ve öğretim kurumlarının yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlanması için yaz boyunca çalışmalarını sürdürdü
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi yaz bıyunca 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’na ilçedeki okulların eksiksiz hazırlanması için çalıştı. Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaz dönemi boyunca ilçedeki okulların talepleri doğrultusunda bakım, onarım, yenileme çalışmaları gerçekleştirdi.
Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; okulların çatı ve tavan onarımlarından bina dış ve iç boyamasına, sınıfların ve bahçe duvarlarının bakımına kadar pek çok ihtiyaç giderildi. Bu kapsamda ilçedeki yaklaşık 58 okulun eksikleri tamamlanarak, okulların yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için azami gayret gösterildi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü de Kadıköy’deki okulların 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılına eksiksiz başlaması, öğrencilerin daha modern ve bakımlı ortamlarda eğitimlerini sürdürmesi için bazı çalışmalar yaptı. Bu kapsamda okul bahçelerindeki çim alanlar ve oyun alanlarının yenilenmesi, dinlenme alanlarının daha modern hale getirilmesi gibi çalışmalar ağırlıktaydı. Öğrenci ve öğretmenlerin dinlenmesi için bazı okulların bahçelerine de ahşaptan kamelyalar yapıldı.
Pek çok okulda öğrencilerin yararlanacağı dinlenme ve eğlence alanlarının yapılması sağlandı. Ayrıca okul bahçelerine ahşaptan kamelyalar yapılarak gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin ders dışındaki zamanlarda dinlenebileceği, kitap okuyup, ders çalışabilecekleri ortamlar hazırlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, aralarında Halk Eğitim Merkezleri ve kreşlerin de olduğu okulların bahçelerine kamelyalar yerleştirdi.

ARŞİV