Okullarının İmam Hatip'e dönüştürülmesini protesto

4 + 4 + 4 kesintili eğitim yasasıyla devlete ait ilköğretim okullarının orta kısımlarının “İmam Hatip”e dönüştürülmesinin de yolu açıldı.

22 Haziran 2012 - 10:31
4 + 4 + 4 kesintili eğitim yasasıyla devlete ait ilköğretim okullarının orta kısımlarının “İmam Hatip”e dönüştürülmesinin de yolu açıldı. İstanbul Ümraniye’deki Bilge Soyak İlköğretim Okulu’nun orta bölümü de 15 Haziran Cuma günü iş saati bitimine doğru sessiz sedasız yayınlanan bir genelgeyle “İmam Hatip” yapıldı! 
Çocuklarının tatile çıktıkları dönemde, okullarının İmam Hatip olacağını öğrenen veliler hemen biraraya gelerek tepkilerini ortaya koydular.Bu sabah, Bilge Soyak İlköğretim Okulu önünde buluşan öğretmenler ve veliler, bir basın açıklamasıyla “İmam Hatip”e karşı imza kampanyası başlattı. Eğitim-Sen’in de destek verdiği eylemde “İmam Hatip’e hayır!” sloganları atıldı. Yapılan açıklamada iktidarın, 4 + 4 + 4 yasasıyla gerçek amacının anlaşıldığı vurgulanarak, “Çocuklarımızın imamlarla aynı çatı altında okumasını istemiyoruz! ‘Dindar nesil’ isteyen hükümet, dini, eğitime bulaştırmaktan vazgeçsin! Okulumuzdan elinizi çekin!” denildi.İmza metninde ise şu talepler yer alıyor:
·       Bilge Soyak İlköğretim Okulu’nun eğitim ve öğretim faaliyetine mevcut yaş grubu öğrencileri ile devam etmesi,
·       Okulun fiziki yapısının ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin birlikte mevcut ders saatleri ile eğitime devam etmeleri yönünde düzenlenmesi,
·       Bu mümkün olamıyorsa da düzenleme yapılıncaya kadar yine ilgili yazıda belirtildiği şekilde ilkokul ve ortaokul olarak ikili öğretim uygulamasına geçilmesi
·       Bilge Soyak İlköğretim Okulu’nun 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde 4.sınıfı bitirerek ortaokula gitmeye hak kazanan öğrencilerin de mağdur bırakılmaması, okulumuzda eğitim görmelerine devam etmeleri.
Toplanan imzalar, Çarşamba saat 13.00’da Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildi.

ARŞİV