'Olumsuz duyguları bastırmayın'

Suadiye Gönüllüleri, Biyolog-Yaşam Koçu-NLP Uzmanı Buket Elbeyoğlu’nu konuk etti.

19 Mayıs 2016 - 15:00
Suadiye Gönüllüleri, Biyolog-Yaşam Koçu-NLP Uzmanı Buket Elbeyoğlu’nu konuk etti. Elbeyoğlu, “Bedenimizde bastırdığımız korku, kaygı, kin, nefret, öfke, değersizlik inancı, afefedememek, suçluluk vb. olumsuz duygular bizde fiziksel, davranışsal ya da ruhsal birçok sorun olarak kendini ifade eder. Bilinmelidir ki kronik hastalıklar bir sonuçtur ve bastırdığımız olumsuz duyguların adeta vücudumuzdaki çığlıklarıdır. Bu duygulardan arınarak kendini “iyi hissetme” noktasına getirebilmek bir insanın yakalayabileceği en güzel ruh halidir” dedi.

KÖY ENSTİTÜLERİ
Suadiye Gönüllüleri, Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümünde bir etkinlik düzenledi. Emekli Milli Eğitim Müfettişi Mehmet Taşkın, Cumhuriyetin kuruluşunda yeni nesillerin yetişmesi için her şeyden önce eğitim ve öğretimin düzene sokulması gerektiğini belirterek bunun için de Köy Enstitüleri’nin 17 Nisan 1940’ta kurulduğunu belirtti. Bu hareketin yeni Türkiye’nin aydınlanma yolunda attığı en önemli adımlardan biri olduğunu belirten Taşkın, kendisinin de 1951 Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunu olduğunu ifade etti. Eğitmen kurslarından ve köy enstitülerinin kuruluşundan da bahsederek dönemin çok önemli isimleri olan ve bu amaca hizmet etmiş olan Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’u, onlarla birebir olan anılarını anlattı. Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsünün kuruluşu ve amacı ile devam eden konuşma köy enstitülerinin kapatılması, mezunlarının başarıları, köy enstitülerinin dünyadaki yankılarının anlatımı ile tamamlandı.

23 NİSAN’DA ÇOCUKLARLA
Suadiye Gönüllüleri Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Mehmet Karamancı İlkokulu ve Münevver Şefik Fergar İlkokulu’nu ziyaret etti. Çocuklarla oyunlar oynayıp onlara hediyeler veren gönüllüler, çocukların öğretmenleri ile özenle hazırlandıkları gösterilerini izlediler, heyecanlarına ortak oldular.


ARŞİV