On binler Ümraniye’de buluştu

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi bu hafta Ümraniye’de on binleri buluşturdu. Cezaevinden gönderdiği mesajda “Sizleri çok özledim” diyen İmamoğlu, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözlerini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel “İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi

06 Kasım 2025 - 10:06

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından her hafta çarşamba günleri İstanbul’un bir ilçesinde, her hafta sonu ise Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bu haftaki adresi İstanbul'un Ümraniye ilçesi oldu. İmamoğlu'nun cezaevinden gönderdiği mesajı CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik okudu.  İmamoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Sizleri çok özledim. Buraya, Türkiye tarihinin en büyük siyasi operasyonlarından birine karşı çıkmak, Cumhuriyet tarihinin en büyük haksızlıklarından birine ‘yeter artık!’ demek için geldiniz” Her yurttaşın inancını, yaşam tarzını ve kültürünü güvence altına almanın görevleri olduğunu belirten İmamoğlu şöyle devam etti: “ Biz, her bir vatandaşımızı bu ülkenin sahibi olarak görürüz. Herkesin inancını, yaşam tarzını, kültürünü güvence altına alıp daha da geliştirmeyi görevimiz kabul ederiz. Kendimizi, herkesin siyasi düşünce ve tercihlerinin yönetime yansıması için gerekli imkanları oluşturmakla sorumlu hissederiz. Bizim demokrasiden anladığımız budur. Birlik tablosundan korkanlar ise cumhuriyeti mecburi bir ara dönemmiş gibi görür. Onlar demokrasiye, ancak iktidara gelmelerine imkân tanıyorsa, değer verir.”

"TÜM TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ"
“İstanbullular, bu ayrımcı zihniyetten bıktığı, artık eşit, adil, insanca bir yaşam istediği için yıllardır bizim arkamızda duruyor ve her seçimde bize desteğini daha da büyütüyor.” mesajını paylaşan İmamoğlu, insanların hayatını kolaylaştıran projeleri daha da geliştirip, Türkiye’ye yayacaklarını ifade etti. İmamoğlu, mesajına şöyle devam etti: “İcraatçı, halkçı anlayışımızı ülke yönetiminde de hâkim kılacağız. Bizim en büyük meselemiz, milletimizin refahını, yurttaşlarımızın onurlu, mutlu geleceğini sağlamak ve güvence altına almaktır. Herkes için her yerde adaleti ve hürriyeti hâkim kılmaktır. Bizim, uğruna her türlü mihnete katlandığımız en büyük, en kıymetli davamız budur. Bu dava bize, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen; hedefi, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. O nedenle, bizler için başka yol yok: Ya başaracağız ya başaracağız.”

“BU MEYDANA GELEN DİRENMEYE GELİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ümraniye’de düzenlenen Millet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingi’nde konuştu. “Buraya, bu meydana gelen, mitinge gelmiyor. Eğlenmeye gelmiyor ki. Direnmeye geliyor. Eyleme geliyor. Bunun için bu direnci diri tutanlara, ayakta tutanlara, bu mücadeleyi verenlere, bu meydanlara sığmayanlara selam olsun. Hepinize helal olsun. Sığmayanlara selam olsun, Ümraniye’ye helal olsun.” diyen Özel konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’de meydanlar emeklilerle dolu. Bugün bu emekliler, sadece 16 bin 800 lira maaş alıyorlar, en düşük emekli maaşı. Bu iktidar geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı 1,5 çeyrek altın alıyor. Yani Erdoğan geldi. ‘Şanla, şerefle’ diyor ya 23 yıl durdu. Emekli 8 çeyrek altın alıyordu. Düşünün bugün olsa 88 bin lira. En az 80 bin lira emekli maaşı alacak emekliyi 16 bin 800 liraya kadar perişan etti. Emekli kira ödese aç kalıyor, karnını doyursa sokakta kalıyor. Böyle bir insafsızlıkla, böyle bir vicdansızlıkla karşı karşıyayız. Asgari ücrette durum farklı değil. 7 çeyrek altın alan asgari ücret, 2 çeyrek altına düşmüş durumda. Halen daha geçen sene olduğu gibi enflasyonun altında bir zamla asgari ücretliyi ezmeyi, böyle yapınca bütün ücretler ona göre kademeleniyor; hepinizin emeğini çalmayı, emeğini sömürmeyi kafaya takmış durumdalar.” 

Asgari ücret zammı için yüzde 20’lik bir artıştan bahsedildiğini söyleyen Özel, “Asgari ücreti biz geçen sene ‘30 bin lira yapın’ dedik, 22 bin lira yaptılar. Bu sene bile 27 bin lirada bırakmayı, bir sene boyunca bir daha zam vermemeyi hesaplıyorlar. Oysa seçimden önce Ümraniye’ye gelip ‘Asgari ücrete yılda dört kere zam yapmak lazım. Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde üç ayda bir ayarlama yapacağız’ diyen bu iktidardı. Oyu isterken yüzünüze baktılar, ama şimdi arkalarını, sırtlarını döndüler. Emekliye, asgari ücretliye, emekçiye sırtını dönen bu iktidara sandıkta gücünüzü gösterecek misiniz? İşte bu meydanlar elbette adaletsizliğe, elbette seçtiklerinin hapse atılmasına isyan edenlerle dolu. Ama sadece adaletsizliğe değil; işsizliğe itiraz, güvencesizliğe itiraz, yoksulluğa itiraz, emeğin sömürüsüne itiraz da bu meydanda. Onun için büyüyoruz, güçleniyoruz, hep birlikte mücadele ediyoruz.” dedi. 

“İMAMOĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”
“19 Mart günü Ekrem İmamoğlu’nu gireceği ön seçime dört gün kala, dört gün gözaltında tutan, sonra tam ön seçim günü hapse atan iktidar şunu hesap edemedi” diyen Özel, şöyle devam etti: “O gün, 23 Nisan günü 15,5 milyon kişi, biri elinde iki bastonuyla iki büklüm, 90 yaşında; biri evladının koluna girmiş, 104 yaşında; biri karnındaki üç aylık hamile olduğu bebeğiyle o bebeğinin geleceği için adayını seçmeye ve belirlemeye gitmişti. İşte 23 Mart’ta 15,5 milyon kişinin aday gösterdiği, sizin üç kez üst üste İstanbul’a seçtiğiniz Ekrem Başkanımız bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar, her türlü haksızlığa karşı mücadelesini sürdürüyor. Eninde sonunda onu Cumhurbaşkanı yapacağız. Cumhurbaşkanı İmamoğlu.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından resen soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın, Özel’in Ümraniye’de düzenlenen CHP mitingindeki konuşması üzerine başlatıldığı belirtildi.

 


ARŞİV