Onlarca kanal ve radyo kapatıldı

Kanun Hükmünde Kararname ile İMC TV, Hayatın Sesi televizyonu kapatıldı. 21 yıldır Kadıköy’den yayın yapan Özgür Radyo’nun da yayını kesilerek, kapısına mühür vuruldu

06 Ekim 2016 - 16:29

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı ardından yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Özgür Radyo, İMC TV, Hayatın Sesi televizyonu ve Yön Radyo’nun da olduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına karar verilmişti.
RTÜK yetkilileri ve Güvenlik Şube ve Mali Şube polisleri 4 Ekim Salı günü 21 yıldır Kadıköy’den yayın yapan Özgür Radyo’nun binasına gelerek yayını kesti. Özgür Radyo dinleyicileri ise akşam saatlerinde radyo binasının olduğu sokakta basın açıklaması düzenleyerek kararı protesto etti. DİSK(Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu) Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı Özgür Radyo’ya destek ziyaretinde bulundu.

KAPATILMADAN ÖNCE ZİYARET
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Olağanüstü Hal kararnameleriyle kapatılacak radyolar listesinde yer alan Yön Radyo ve kapatılan Özgür Radyo’yu ziyaret etmişti.  Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Özgür Radyo’nun özel yayınına da katılarak, temel kriterlerinin herkesin sonuna kadar özgürce düşüncelerini aktarabildiği bir toplum yaratmak olduğunu belirtmişti. Radyoların, televizyonların kapatılarak, meclisin devre dışı bırakılarak sorunların çözülemeyeceğini ifade eden Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi olarak bu tür baskıları reddettiklerini söyledi. Belediye olarak kendilerine yönelik baskı kurulmasına izin vermeyeceklerini de vurgulayan Nuhoğlu, “Kadıköy de bizim İstanbul da bizim Türkiye de bizim. Ne yaparsa yapsınlar, hangi yöntemleri kullanırsa kullansınlar bizi bu duygudan alıkoyamazlar” açıklamalarında bulunmuştu.

ARŞİV