Opera ve Bale Ödülleri sahiplerini buldu

Lions Opera ve Bale Ödülleri, Süreyya Operası’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

03 Temmuz 2014 - 15:33
 
Lions Opera ve Bale Ödülleri, Süreyya Operası’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Bu yılki Yaşam Boyu Onur Ödülü, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Suat Arıkan’ın oldu.
 
Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Lions Opera ve Bale Ödülleri” töreni, 10 Haziran Salı akşamı, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Balo Salonunda gerçekleştirildi.
2013 -2014 sanat döneminde sahnelenen Devlet Opera ve Bale temsilleri arasından, opera alanında 12, bale alanında 8 dalda en iyilere ödüllerinin verildiği gecede, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Soprano M.Otilia Raduıescu İpek de bir konser verdi.
Konserin ardından yapılan konuşmalarda, Devlet Opera ve Bale kurumunun önemine dikkat çekildi. Ödül alan tüm sanatçılar Atatürk Kültür Merkezi’nin açılmasını istediklerini söylerken bazı sanatçılar ödüllerini “Karanlığa Karşı Sanat” sloganıyla aldılar.
Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Suat Arıkan, opera şarkıcılığının yanı sıra 10 yıldır operada yöneticilik yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Biz burada bir mucizeyi gerçekleştiriyoruz. Topluma opera ve baleyi sevdirmek için sanki Atatürk bizi görevlendirmiş. Opera ve Balemizi uluslararası boyutlara taşımaktayız. İtalya’da bu çalışmalarımızdan dolayı şövalyelikle ödüllendirdiler. Ülkemizde de sanata destek verilmesini bekliyor, Tüm sanatçılar ve ben AKM’nin yeniden açılmasını istiyoruz.”
Geceye; ödül kazanan sanatçıların yanı sıra, Yaşar Özel, Serap Mutlu Akbulut, Çetin Körükçü, Tenor Aykut Yılmaz, Oya Aksoy, Tekin Gönenç gibi birçok sanatçı ve yazar katıldı.
Lions Bale Ödülleri’nde bu yıl en çok ödülü İzmir Devlet Opera ve Balesi kazandı. Yılın En İyi Kadın Dansçısı Don Kişot balesindeki performansıyla Aslı Çilek seçilirken Yılın En iyi Erkek Dansçısı Silvia, Mevlana, Kerbela balelerindeki performansı ile Dolun Doyran oldu. Yılın Özel Onur Ödülü’ne ise yine İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Oktay Keresteci değer görüldü.
2014 Opera Ödüllerinde ise Yılın En İyi Kadın Opera ŞarkıcısıSoprano M.Otilia Raduiescu İpek, Yılın En İyi Erkek Opera Şarkıcısı ise Tenor Ayhan Uştuk seçildi.
İstanbul  Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye prömiyerini yaptığı, Haendel’in “Giulio Cesare (Jül Sezar)” temsilini sahneye koyan Mehmet Ergüven Yılın En İyi Opera Prodüksiyonu (Sanat Yönetmeni) ödülüne değer görüldü.
 

ARŞİV