Operanın Ustaları Kadıköy'de

Müzik ve operanın ustaları Kadıköy’de buluşacak. Opera sanatçısı Niyazi Ölmez ile Müzikolog Doç. Dr. Evren Kutlay projelerini sanat için birleştirdi.

06 Kasım 2014 - 17:00
Müzik ve operanın ustaları Kadıköy’de buluşacak. Opera sanatçısı Niyazi Ölmez ile Müzikolog Doç. Dr. Evren Kutlay projelerini sanat için birleştirdi.
 
 

 Mustafa SÜRMELİ

Müzik ve operamızın iki önemli ismi projelerini Kadıköy’de düzenleyecekleri düet için birleştirdi. “Osmanlı’da Avrupa Müziği” projesiyle adından söz ettiren Piyanist-müzikolog Doç. Dr. Evren Kutlay ile “Sesler Hazinesi” projesiyle Avrupa’da ses getiren opera sanatçısı, araştırmacı-yazar Niyazi Ölmez sanat adına farklı bir buluşmayı Kadıköy’de gerçekleştirecek.
Sanatın iki usta ismi, 17 Kasım Pazartesi günü saat 19.30’da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)’ndeki konserde, Osmanlı’dan günümüze Batı müziği tarihimizin seçme eserleriyle bir resital sunacak. Ölmez’in, “müzik tarihimizin önde gelen bestecisi Dede Efendi ile Bach’ın çağdaşı” diye nitelendirdiği besteci Itri’nin, solo ve orkestraya uyarlanan üç     eseriyle açılış yapılacak.
Operanın  birçok sanat dalını ve kültürü içinde barındırması yönüyle çok önemli bir ana sanat dalı olduğunu belirten Niyazi Ölmez, “Bugüne kadar yaptığımız sanat çalışmalarında dünyanın tanıdığı Avrupalı bestecilerin eserlerini sunageldik. Şimdi ise kendi bestecilerimizi ve eserlerini halkımıza ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla Müzikolog Doç. Dr. Evren Kutlay’ile projelerimizi bir araya getirdik” dedi.
Konserde; Osmanlı'da Avrupa Müziği konusunda yaptığı çalışmalarla çeşitli ödüller kazanan Evren Kutlay izleyicileri Osmanlı Dönemi’nde yapılacak bir yolculuğa çıkaracak. 
Konser Niyazi Ölmez’in “Sesler Hazinesi” repertuvarıyla program devam edecek. Cumhuriyet Dönemi’nin önde gelen temsilcilerinden Cemal Reşid Rey’in “Lüküs Hayat”ından bir bölümle konser sona erecek.
 
 

 

 
 

 

 

ARŞİV