Operaya Süreyya'da görkemli açılış

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2011-2012 sezonunu, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda düzenlenen açılış konseriyle başlattı...

19 Ekim 2011 - 10:59

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2011-2012 sezonunu, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda düzenlenen açılış konseriyle başlattı.

Biletleri haftalar öncesinden tükenen İDOB Açılış Konseri, 15 Ekim Cumartesi akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşti. Konsere, opera ve bale severlerin ilgisi büyüktü. İstanbul Devlet Opera ve Balesi ilk sezon açılış konserini, 8 Ekim’de Aya İrini’de yapmış, gecenin geliri ise Somali’ye bağışlanmıştı.
Süreyya Operası’nda gerçekleşen ve geleneksel hale gelen açılış konseri Mozart’tan Wagner’e, Verdi’den Donizetti’ye, Offenbach’dan Britten’a kadar müzik ve opera tarihinin en değerli bestecilerini biraraya getirdi.
Yeni sezonda sahnelenecek opera eserleri Aşk İksiri, Midas’ın Kulakları, Ariadne Naxos’ta, Hoffmann’ın Masalları, Don Pasquale, Mançalı Adam, Kötülüğün Döngüsü ve La Traviata’dan bölümler içeren açılış konseri,şef Raoul Grüneis’in yönetimi ve Murat Göksu’nun sahne düzenlemesiyle sahnelendi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri tarafından yorumlanan opera eserlerinin yanı sıra, konser programı Çeşmebaşı balesinden düet ve Hasır Şapka operasından bir video gösterisi ile devam etti.
Salonu dolduranlara keyifli saatler yaşatan gece, yoğun alkışlar eşliğinde sona erdi.
 
YENİ SEZON ‘AŞK İKSİRİ’ İLE BAŞLIYOR
 
İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni sezonda da dopdolu programıyla sanatseverlerle buluşuyor. Sezonun ilk yeni eseri Yekta Kara tarafından sahnelenecek olan “Aşk İksiri”.G. Donizetti’nin müziğiyle şef Raoul Grüneis yönetiminde seslendirilecek olan opera, öyküsü ve rejisiyle izleyenleri büyüleyecek. Güneş Tanrısı Apollon tarafından kulakları eşeğe çevrilen Midas’ın hikâyesini konu alan “Midas’ın Kulakları”Yücel Erten’in rejisi ve Serdar Yalçın’ın orkestra şefliğinde seyirci karşısına çıkacak. Sezonun en renkli eserlerinden biri de Türkiye’de ilk kez sahnelenecek olan komik opera “Hasır Şapka”.Müziği Ernesto & Nino Rota’ya ait olan eser, İtalyan rejisör Giampaolo Zennaro tarafından Elşad Bagirov’un şefliğinde sahneye konacak. Müziğin en önemli isimlerinden R. Strauss’un yine ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşacak eser “Ariadne Naxos’ta” ise Mehmet Ergüven’in rejisi ve Raoul Grüneis’in orkestra şefliğiyle hayat bulacak. 

ARŞİV