OpusAmadeus Oda Müziği Festivali Süreyya'da!

“OpusAmadeus Oda Müziği Festivali” klasik müziğin birbirinden güzel eserlerini 6 konser ile Kadıköy Süreyya Operası ve Beşiktaş Fulya Sanat’ın...

07 Mart 2012 - 14:37

“OpusAmadeus Oda Müziği Festivali” klasik müziğin birbirinden güzel eserlerini 6 konser ile Kadıköy Süreyya Operası ve Beşiktaş Fulya Sanat’ın salonlarında İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

OpusAmadeus Oda Müziği Festivali, 7 Mart Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşen Marta Gulyas (piyano), Birsen Ulucan (piyano) İki Piyano Resitali ile başladı.
Festival, 11 Mart Pazar, Süreyya Operası’nda Bülent Evcil (flüt), Gökhan Aybulus (piyano) Flüt-Piyano resitali, 18 Mart 2012 Pazar, Fulya Sanat’da Özgür Aydın (piyano), Özcan Ulucan (keman), Ozan Tunca (viyolonsel) Trio Konseri, 21 Mart 2012 Çarşamba, Süreyya Operası’nda Judit Rajk (mezzosopranao), Gabor Csonka (keman) , Geza Hargitai (fagot), Gyula Mohacs (keman) Budapeşte Corelli Consort Oda Müziği Konseri, 25 Mart 2012 Pazar, Fulya Sanat’da Emre Elivar (piyano), Tuncay Yılmaz (keman), Gustav Rivinius (viyolonsel) Arkas Trio Oda Müziği Konseri ile devam edecek.
Festival, 29 Mart Perşembe, Fulya Sanat’da Tuluğ Tırpan (piyano), Nusret İspir (klarinet), Ulrich Mertin(viyola), Ellen Jewett (keman) Oda Müziği Konseri ile sona erecek.
Festivalde, Corelli, Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Haydn, Schubert, Schumann, Brahms, Liszt, Rachmaninov, Debussy, Stravinsky, Bach-Busoni, Gismonti, Mimaroğlu, Rihm ve Kurtag gibi klasik müziğin en görkemli bestecilerinin eserleri yer alacak.
“OpusAmadeus Oda Müziği Festivali”, iki yıl üst üste düzenlenen ve Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kapsamlı piyano festivalleri olan “İstanbul 2010 Chopin Piyano Haftaları” ve “2011 İstanbul Liszt Piyano Haftaları” Organizatörü ve Sanat Yönetmeni Mehmet Mestçi-Artisan tarafından düzenleniyor.
Polonya Kültür Bakanlığı dünyada Chopin’in müziğini evrensel anlamda yaygınlaştırmak ve Türkiye’de geniş kitleler nezdinde sevdirmek amacı ile yaptığı katkılardan dolayı İstanbul 2010 Chopin Piyano Haftaları organizatörü Mehmet Mestçi’yi Kasım 2011’de “Polonya Kültür Bakanlığı Chopin Diplomasıyla” ödüllendirmişti.
Her yıl bahar aylarında klasik müzikseverlerle buluşacak olan “Opusamadeus Oda Müziği Festivali” ayrıcalıklı yorumcuların bir ay boyunca unutulmaz konserler vereceği sürekli bir festival olmayı hedefliyor.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Tel: 0216 346 15 31 www.odamuzigifestivali.com

ARŞİV