“Osman Hızlan Sokağı” tabelası asıldı

Bir süre önce Suadiye'de isimsiz bir yola Kurucu Belediye Başkanı Osman Hızlan'ın adını veren Kadıköy Belediyesi, tabelayı da astı...

27 Temmuz 2023 - 12:44

Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN

Kadıköy Belediyesi’nin kurucu başkanı Osman Hızlan’ın adı artık Kadıköy’de yaşayacak. Kadıköy Belediyesi, 2 Ocak 2023 tarihinde, Suadiye’de Akın Sokak’ta son bulan isimsiz yolun adını Osman Hızlan Sokağı yapmak için Meclis Kararı almış ve meclis kararı ile İBB’ye başvurmuştu. İBB, 12 Nisan tarihinde başvuruyu kabul ederek onay için İstanbul Valiliği’ne yollarken, 17 Mayıs tarihinde İstanbul Valisi olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kararı onamıştı. Karar üzerine Hızlan’ın adı Suadiye’de bulunan ve Akın Sokak’ta biten isimsiz yola verildi. Kadıköy Belediyesi ekipleri, “Osman Hızlan Sokağı” yazılı tabelayı sokağa yerleştirdi.  

 

OSMAN HIZLAN KİMDİR?

1940 Kayseri doğumlu olan Osman Hızlan, Kadıköy’ün seçimle gelen ilk belediye başkanı. 1984 yılında belediye başkanı seçilen Hızlan, 1989 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Kadıköy’e çok önemli hizmetlerde bulunan Osman Hızlan döneminde Kalamış Yat Limanı, Caddebostan-Bostancı Sahilyolu, Bağdat Caddesi’nin tek yönlü trafik düzenlemesi, Boğa Heykelinin Altıyol’a yerleştirilmesi, Yoğurtçu Parkı, Caferağa Spor Salonu, semt pazarları, günümüzde Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK) olarak kullanılan Kadıköy Şehremaneti binasının restorasyonu gibi kentte önemli izler bırakan çalışmalar yürütüldü. Yeldeğirmeni başta olmak üzere Kadıköy’ün pek çok noktasında altyapı çalışmaları başlatarak belediyecilik hizmetlerine yeni bir bakış açısı kazandırdı. Kadıköy’ün kurucu Belediye Başkanı Hızlan, 2019 yılında vefat etti.

 

 


ARŞİV